Diverse fracties tegen aanpak Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-02-2010 | Gewijzigd op: 06-02-2010
De  aanpak van de Parade komt onder druk van de crisis bij diverse fracties ter discussie.
-De SP wil nog steeds niet dat de Parade wordt aangepakt. In die opstelling laat zij zich mede leiden door de crisis. Zodoende komt de SP uit bij o.a. de Parade. Met het niet door laten gaan van een nieuwe Parade bezuinigt de gemeente € 5 miljoen, aldus de lijsttrekker van de SP Cecile Visscher: 'De bomen groeien bovendien niet meer tot aan de hemel. Bezuinigingen zijn onvermijdelijk. Maar als het dan toch moet, dan liever bezuinigen op stenen dan op mensen.'

De kastanjes op de Parade zijn zaterdag 6 februari 2010  gestrikt met een SP-lint als protest tegen de kap van deze bomen en de herinrichting van de Parade.
foto's © herman van boxtel, 6 februari 2010.
Met ballonnen, flyers en linten werd zaterdagmiddag 6 februari 2010 de Parade belaagd.

Om dit standpunt te bekrachtigen binden de fractieleden van de SP zaterdag 7 februari 2010 de kastanjes op de Parade een SP-strik om. 

foto's © paul kriele [boven]  en herman van boxtel [r] , 6 februari 2010.
 Na de actie op de Parade werd er in de stad geflyerd.

-Ook Groen Links schoof eerder de aanpak van de Parade op de lange baan. Groen Links zegt dat die bomen behouden moeten blijven zo lang er geen duidelijkheid bestaat over de bloedziekte.
-Judith Hendrickx, van de nieuwe partij De Bossche Groenen, is tegen de aanpak van de Parade. De Parade moet in de oude luister gehandhaafd blijven.