Massaal politie en brandweer voor brandje Cordes

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2010 | Gewijzigd op: 01-11-2010
bericht 1 november 2010
Nog meer materieel voor het opknappen van Café Cordes op Parade 4.

foto © paul kriele, 1 november 2010.

bericht 27 oktober 2010
Ingrijpend wordt café Cordes aan de Parade opgeknapt. Na de brand, ofwel door de brand bleken de plafonds en vloeren te zwak.  Die worden nu  oktober/november 2010 vernieuwd. foto's © paul kriele, 27 oktobe r2001

bericht 13 oktober 2010
'Cordesavond'
Café  Cordes gaat tijdelijk elders verder. Okke de Backer richt zich op een tussentijde ontmoetingsavond  in de Azijnfabriek. Tenmiste zaterdag16 oktober 2010 wordt daar vanaf 21.00 uur oor het eerst een alternatief ' Cordes' gehouden.
Intussen worden alle vloeren en plafonds van de etages en het dak vernieuwd.
bericht 1 oktober2010
Het leek  vrijdagmiddag tegen zessen meer op een oefening dan op een echte brand. De Parade stond vol met calamiteitenwagens, te weten zes brandweerwagens, waarvan twee ladderwagens en twee servicewagens en nog eens eentje voor de commandant en zes politiewagens. Geen enkele ambulance, dus er waren geen gewonden. Maar de vlammen en later de zwarte rook sloeg uit het dak van café Cordes op Parade 4.
Vijf café's werden door de politie ontruimd en dat maakte dat honderden omstanders, met degenen die op de sirenes waren afgekomen, het tafereel gadesloegen. Oorzaak van de brand was een oververhiite frituurpan.
situatie 8 oktober 2010
Op het moment van de brand waren noch vader Addie de Backer noch diens zoon aanwezig. De Backer junior was op vakantie in het buitenland en keerde onverhoeds terug. zo verklaart een vaste bezoeker die er niet over verbaasd staat dat gezien 'de personeelsbezetting en de orde en regie in de zaak, zo iets had kunnen gebeuren.  Echt iets voor Cordes,' aldus N.N..
  In de week van 4-10 oktober 2010 is men al begonnen met de ontruiming van het interieur.

foto © paul kriele, 8 oktober 2010.

bericht 1 oktober 2010


Het zag er vrijdagmiddag 1 oktober 2010 rood, wit en blauw van de brandweer en politie en zwart van de rook die uit het dak van café Cordes op Parade 4 sloeg. Daar was een oververhitte frituurtpan de oorzaak van.

foto's © paul kriele,1 oktober 2010.
De brand was in de keuken ontstaan, maar de medewerksters kregen de fik niet geblust en vluchten naar buiten. Het vuur trok via de afzuiginstallatie naar de zoldervedieping die finaal uitbrandde.

Omdat het om een reeks aaneengesloten -historische- panden ging had de brandweer groot materieel ingezet, zo blijkt achteraf. Ook korpsen uit Vught en Rosmalen gaven assistentie en er werd  zelfs een commandocontainer en een ademluchtcontainer uit Oss ter plaatse geroepen.

Terug naar boven