Herinrichting Parade: relinen van de riolen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2012 | Gewijzigd op: 02-04-2012
 Maandag 27 februari 2012 werden door BAM en Nelis Infra de riolen rond de Parade doorgespoten en de druk nagemeten. Dat gaat vooraf aan de nieuwe bestrating van de Parade Zuidzijde, de Peperstraat  en Lange Putstraat die na 18 mei 2012 gelijk wordt meegenomen met de laatste fase van de herinrichting van de Parade. Dat aller laatste deel is dan uiteindelijk half juli 2012 klaar.
Relinen noemt een medewerker van de BAM deze methode waarbij een soort sok door de riolering wordt getrokken waardoor er geen breekwerk nodig is. De sok beschermt aan de  binnenkant de rioolbuis die daardoor een langer leven mee gaat.
Op de hoeken met de Kerkstraat en de Peperstraat stonden op de rioolputten de drukmachines, die veel stoom veroorzaakten.

BAM en Nelis Infra  waren nmaandag 27 februari 2012 bezig de riolen van de Parade en omgeving door te spuiten en aan het opmeten.
Boven de Parade met de hoek Peperstraat  
en rechts de hoek met de Kerkstraat.

foto's © paul kriele , 27 februari 2012.

Bericht van 23 febriuari 2012 laatste fasen van herinrichting Parade
Meteen na carnaval werd begonnen met de laatste fase van de herinrichting van de Parade: her-aanleg van de wandelpaden om het plein heen en de parkeervakken. Voorafgaand aan dit traject zijn alle boomstammen- uit voorzorg- van houten latten voorzien. Ook komen  er extra elektraputten tbv evenementen.
Kort vóór carnaval verrichtte aannemer Van de Haterd uit Geffen nog het afrondende werk aan de Zuidzijde met de her-aanleg van de weg langs de Parade, de nummers 13 t/m18 [vroegere Weesstraat] afgerond. Daar komt straks al het verkeer door. Ook zijn er dan twee bushokjes, die nu nog aan de rand van het plein staan, gerealiseerd.

De feitelijke herinrichting van het plein zelf is maandag 28 februari 2012 begonnen.

foto © paul kriele, 29 februari 2012.

Na het opnieuw aanleggen van de rijbaan [voor de café's] en de parkeervakken is nu het herinrichten van het plein onder en tussen de bomen aan de gang.
Na het maken van de wandelpaden, waarvoor de streefdatum 18 mei 2012 is, volgt de een na laatste fase 3: de herinrichting van de asfaltrijbaan, onder de bomen aan de zuidzijde en de kruisingen met de Korte Putstraat en de Peperstraat.
De allerlaatste fase is de herinrichting aan de Oostkant van de Parade [TheateradParade].

Oplevering en feitelijke afsluiting van het veel omvattend karwei staat voor  half  juli  2012 gepland.

Meteen na carnaval werd begonnen met de laatste fasen 3 en 4 van de herinrichting van de Parade. De kastanjebomen kregen een houten jasje.

foto © paul kriele, 23 februari 2012.

De totale herinrichting van de Parade is vóór de bouwvakvakantie [eind juli] 2012 klaar.


Terug naar boven