Parade: steentje voor steentje weer belegd

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2012 | Gewijzigd op: 20-03-2012

Bericht 15 maart 2012De mannen van Van Haterd zijn elke dag druk bezig de Parade weer in de oude stijl te laten terugkeren. Vóór Koninginnedag moet het karwei so wie so klaar zijn. Maar de Bevrijdingsfeesten op 5 mei zijn dit jaar verplaatst naar de Pettelaarsche Schans...zie artikel 5 mei viering dd. 1 maart 2012.
Het hele plein, behalve de omliggende paden krijgt weer een kinderkopjes vloer. De paden worden van natuursteen. Voor de veiligheid, om de bomen niet te beschadigen, zijn de stammen afgedekt met houten planken.

Het plein en rechts de paden. foto's © paul kriele, 15 [maart 2012.

 De super snelle stratenmaker in beeld. Geen Brabander, maar een Portugees.... foto © paul kriele, 19 maart 2012.

Een doodgewone Hollandse stratenmaker van Heijmans of  van Van de Haterd?
Stratenmakersbedrijf Van de Haterd uit Geffen moest door ziekte van het eigen personeel buitenlandse vakkrachten inzetten. Dit is een Portugees, die correct en super snel werkt. Het Geffense stratenmakers bedrijf [..] heeft deze mankracht op de Parade ingezet om de door de gemeente - vervroegd- opgelegde einddatum te kunnen halen. Bovendien was zijn eigen stratenmaker door een ski-incident buiten spel geraakt.  De Portugees woont in Gorinchem en pendelt elke dag open neer.