Officiële oplevering Parade met onthulling fontein

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2012 | Gewijzigd op: 02-07-2012
Bericht van 2 juli 2012: Wethouder Schouten onthulde drinkfontein Parade
Wethouder Ruud Schouten heeft op vrijdag 29 juni de nieuw ingerichte Parade feestelijk in gebruik genomen. Dat deed hij met het uitdelen van bonbons in de vorm van natuurstenen keitjes. Ook de bezoekers van de binnenstad werden getrakteerd op deze speciale keitjes. De 4000 bonbons werden door Bakker Den Otter gemaakt.

Water is meestal een feest voor kinderen en zeker als het uit een openbaar tappunt komt.
De bedoeling van deze drinkwaterfonteintjes is dat daar kraanwaterflesjes worden gevuld waarmee indirect ontwikkelingslanden worden geholpen.

foto © henk van esch, 29 juni 2012.

Het ontwerp van het plein heeft de gemeente zelf ter hand genomen. Er is nu een aaneengesloten bestrating waardoor het plein visueel groter oogt. Ook zijn de kastanjebomen behouden. Bij de uitvoering zijn de bestaande keien gebruikt. Die zijn gelegd door Portugese stratenmakers.

Daarnaast heeft wethouder Schouten samen met de heer Guiljo van Nuland, directeur van Brabant Water, het nieuwe watertappunt op de Parade in werking gezet. Dit is een gezamenlijk initiatief van Brabant Water, de gemeente en Join the Pipe.
Brabant Water heeft het tappunt aangesloten op de waterleiding. Het beheer en onderhoud liggen bij de gemeente. Join the Pipe stimuleert het drinken van kraanwater via speciale kraanwatertappunten en een hip en duurzaam kraanwaterflesje. Met de opbrengst financiert de organisatie water- en sanitairvoorzieningen in ontwikkelingslanden.

Bericht van 25 juni 2012: Onthulling drinkfontein op Parade
Aanstaande vrijdag 29 juni 2012 zal wethouder Ruud Schouten aanwezig zijn bij de officiële oplevering van de Parade. Ook zal dan door Guiljo van Nuland van Brabant  Water het fonteintje worden onthuld. 
 
De Parade is klaar. Ook is dan het fonteintje operationeel.
De onthulling gebeurt vrijdag 29 juni a.s
. .
-Links onder: Het kruispunt Parade met Lange Putstraat werd juist de vorige week vrijdag 22 juni afgerond.


foto's © paul kriele, 25 juni 2012.
 

Bij gelegenheid van de afronding van de Parade worden aan bezoekers van de binnenstad vrijdag 29 juni een keitje in de vorm van en bonbon uitgereikt.

Terug naar boven