Oplevering hoekpand Peperstraat/Parade14 in december 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2012 | Gewijzigd op: 06-12-2012
Aan het riante hoekpand Peperstraat/Parade 14, het voormalige bankgebouw van ABN/AMRO en daarvoor notariskantoor van Rits, verkeert, wat de restauratie en ingrijpende renovatie betreft, in een afrondende fase, vertelt de toekomstige bewoner Raymond de Loos.
Donderdag 29 november 2012 werd aan de achtergevel nog een enorm balkon gemonteerd. Het gevaarte van 1100 kilo werd door takelbedrijf Van Grinsven uit Schaijk op zijn plek gehesen samen met Peter Schuurmans uit Cromvoirt die het in zijn werkplaats had gemonteerd. 

Over de aanpak van de verbouwing  zie artikel  dd. 1 januari 2012.: Voormalig bankgebouw verbouwd tot woonhuis

 
Het karwei van het takelen van het balkon begon donderdagmorgen al om 07.30 uur, in de schemering
.
Op dat moment werd door machinist Toine van der Linden in de voormalige Weesstraat  de kraan van Van Grinsven geïnstalleerd.

foto's © paul kriele, 29 november 2012.

Het starige herenhuis, dat later onder twee generaties  Rits een notariskantoor wasen laatstelijk door de ABN/AMRO-bank werd gebruikt, maar helaas van veel relikten uit de woonperiode werd ontdaan, houdt zeker nog de allure om straks als woonhuis voor de zakenman in medische [m.n. orthopedische] hulpmiddelen te gaan dienen. De oplevering staat voor februari 2013 gepland, drie maanden na de oplevering van de bouw.  
Op die markante hoek werd al vanaf 1 november 2011 gewerkt door wisselend bouwvakkers, metselaars, monteurs en installateurs, die dat onder leiding van de hoofdaannemer Drijvers doen.

   
Nadat het balkon goed in de touwen was geslagen kon het gevaarte de lucht in, het dak over.

foto's © paul kriele, 29 november 2012.
 

Tientallen bouwvakkers , monteurs en installateurs waren in het pand actief
De mannen van het stucadoorsbedrijf Pijnappels en zoon uit St.Michielsgestel mogen het meest bevredigende en afrondende stuucwerk verrichten en tonen zich er ook erg trots op. Eindelijk komen achter gaten en leidingen nde smetteloze muren van de veertien kamers van het pand beter in beeld.


-Rechts boven: De toekomstige zit annex tv-kamer
-Boven: De hoekkamer aan de zijde Parade met de mannen van aannemer Drijvers en de stucadoors van Pijnappels en zoon uit St. MichielsGestel, die zo trots zijn op hun werk dat per see het plafond op de foto moest...
-Rechts: De voormalige bankzaal van ABN/AMRO met de riante trappartij
.

foto's © paul kriele, 29 november 2012.

 

Vervolg hijswerk van balkon
   


Onder toeziend oog van de huisbaas Raymond de Loos [r.] zit het geval feitelijk -binnen een kwartier takelen- op zijn plaats tegen de achtergevel.
In het frame van het balkon worden nog later ruiten in gezet


foto's © paul kriele, 29 november 2012.
 
 

Het in een nieuwe stijl terugbrengen van het interieur ligt in handen van de interieur ontwerper Thomas de Gier

zie ook eerste artikel Hoekpand Parade/Peperstraat te koop dd. 31 oktober 2010. [inkl. enkele oude interieurfoto's.]

Terug naar boven