Vijf panden aan Parade van Dirk-Jan Paarlberg staan leeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-09-2013 | Gewijzigd op: 24-10-2020
Op de Parade heeft de van het witwassen van fout geld [Willem Holleeder] beschuldigde Dirk-Jan Paarlberg* vijf panden in het bezit [gehad]: Een koetshuis annex portierswoning op nummer 26, in de steeg naast TheateradParade, twee herenhuizen aan de Parade op de nummers 27 en 28, die al jaren leeg staan, maar waarvan nummer 27 als antikraak is gevuld met antiek en curiosa [Capital Data /Vught] onder de naam 'garageverkoop' en het pas vrijgekomen pand  op nummer 29 van galerie Mark Peet Visser, ook van Paarlberg.
 
 
  -Boven: De hoek op de Parade met de steeg naast TheateradParade, waarin een woonhuis met koetshuis.
-Links boven: Het pand nr .29, de voormalige galerie van Mark Peet Visser.
-Links: Parade 28, uit de tijd dat Van den Bouwhuijsen de eigendommen van Paarlberg restaureerde.


foto's © paul kriele, 7 april 2006 [ r.]
en 24 september 2013.

*In verband met betrokkenheid bij  het witwassen van geld [ € 17 miljoen] van Willem Holleeder, die in relatie staat met wijlen Willem Endstra. Voor het artikeI 'Inval bij Dirt-Jan Paarlberg  dd. 14  januari 2010.


Brede Haven 36
Dit pand had Paarlberg voor een vriendin
gekocht. Gezien dat alle ramen geblindeerd
zijn lijkt bewoning verleden  tijd. Ook aan de achterzijde [Buitenhaven] zit alles dicht.


foto © paul kriele, 24 september 2013.


Frahment  uit artikel van 14-1-2010:
Justitie heeft dinsdag 12 januari 2010 een inval gedaan in uiteenlopende panden van Jan-Dirk Paalberg. Bij die panden zat blijkbaar niet Parade 26-28, noch Brede Haven 36. Hoewel bronnen melden dat er voor nummer 33 een verhuiswagen voor de deur heeft gestaan...en ook dat er die dag twee Vitobusjes van de politie hebben geparkeerd !
De inval en in beslagneming van miljoenen euro's en kunst [Renoir & Picasso] gebeurde omdat volgens het gerechtshof in Amsterdam Paarlberg Willem Holleeder heeft geholpen met het witwassen van 17 miljoen euro, geld dat op zijn beurt zou zijn afgeperst van de geliquideerde Willem Endstra. Maar Paarlbergs advocaat Ficq zegt dat zijn cliënt daarvoor niet eens is veroordeeld, laat staan dat er een proces over is gevoerd.

De Volkskrant berichtte over de inval op 13 januar 2010. 'Deze actie staat buiten alle proporties,' aldus Ficq die bevestigt dat '..het om panden gaat in Maarssen, Rotterdam en in het buitenland. 'Den Bosch' wordt niet genoemd.
Terug naar boven