Parade: Na carnaval kappen van 3 aangetaste kastanjebomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-02-2014 Op de Parade zijn alsnog drie zieke kastanjebomen geconstateerd. Die worden na carnaval gekapt en vervangen door nieuwe. De ziekte is bij een reguliere inspectie vastgesteld. Zie bericht van 12 augustus 2013 hieronder.
Een gemeentebericht van 21 februari stelt dat van de 3.000 kastanjebomen er 72 in slechte staat zijn. Dat is reden om ze te vellen. Van de 72 staan de meeste in Zuid en drie op de Parade. Vanwege de oorzaak ziekte is er geen kapvergunning nodig.

Bericht van 12 augustus 2013: Bloedingsziekte geconstateerd
Op de Parade blijken toch nog drie bomen met de kastanjebloedingsziekte te zijn geïnfecteerd. Dat is onlangs bij een inspectie gebleken. De drie bomen zijn al nagenoeg bladerloos en ten dode opgeschreven. Ze moeten worden gekapt.
Ze staan: eentje tegenover Hart van Brabant en de twee andere aan de kopse kant, achter de bushalte in de tweede rij bomen.
De zieke bladerloze kastanjeboom tegenover Hart van Brabant.

foto © paul kriele, 12 augustus 2013.

De kopse Zuidkant van de Parade
Hierboven en hiernaast: de bushalte aan de korte kant van de Parade. Aan weerszijden in de tweede rij bomen staan twee door de bloedingsziekte aangetaste kastanjes.

foto's © paul kriele, 12 augustus 2013.
 

>>zie artikel over strijd tussen Parade opnieuw aanleggen  of handhaven [mede oiv de bloedingsziekte] 19 december 2008
Markant, maar ook triest is dat Bruo Lubbers, die eind 2008 een ontwerp voor een nieuwe Parade maakte, werd afgewezen... .De gemeente ging het zelf doen : veel goedkoper..!

Terug naar boven