Nieuw plan: twee fietsbruggen op rotonde bij Motel Valk in Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2019 | Gewijzigd op: 19-06-2019
Nieuw plan: twee fietsbruggen op rotonde bij Van de Valk in Vught in 2021 klaar
 


Plattegrond van de turborotonde bij Motel
Valk in Vught. Van de Valk ligt links onder.
De Heunweg naar de randweg en naar de A2 onderin.
De Postweg bovenin en de Bosscheweg naar Den Bosch rechts.

De twee fietsbruggen die daar over
heen gaan, lopen bovenin en onderin,
van links naar rechts [of omgekeerd]
en bevinden zich
op 4.20m hoogte boven het wegdek.
..............................................................................

 

Den Bosch en Vught presenteerden heel gebroederlijk, met de wethouders Ufuk Kâyha en Toine van de Ven [onder meer Verkeer] het nieuwe plan voor twee fietsbruggen op de beruchte turborotonde bij Van de Valk op de Bossche weg in Vught/DenBosch. Dat ruim vier miljoen kostende plan is een product dat dan wel duurder is dan het vorige –onveilige kruispunt -met één fietsbrug, maar dankzij de samenwerking tussen de beide gemeenten en de provincie tot stand is kunnen komen. Want het is een duurzaam verkeersveilig plan, dat de doorstroming bespoedigt en rekening houdt met het ecologisch stukje terrein aan de Noord-Westkant van de rotonde..

Nieuw naast de bruggen is ook een aparte fietsroute vanaf de Postweg naar Van de Valk, waar een oversteek komt. Maar auto’s naar Van de Valk afkomstig van de Postweg of Den Bosch volgen de route via de rotonde naar de Heunweg waar meteen vooraan een afslag zit naar het parkeerterrein van het motel. Verkeer afkomstig van Van der Valk moet bij de huidige uitgang van het parkeerterrein, als ze naar het centrum van Vught willen, rechts afslaan en via de rotonde terug naar Vught rijden. Ook nieuw en de doorstroming bevorderend is een bypass voor auto’s die van de Randweg of de A2 komen en naar Den Bosch willen. Voor hen is een aparte afslag buiten de rotonde om voorzien.
Dat werkt ontlastend voor het verkeer op de rotonde. In de aanpak is Den Bosch projectleider en neemt daarom ook nog eens de engeneeringskosten voor haar rekening.

Links Toine van de Ven wethouder o.a. van
Verkeer in Vught en Ufuk Kâyha van Den Bosch.
Dankzij hun goede samenwerking en ook
met de provincie is dit dure project uitvoerbaar.


foto © paul kriele, 18 juni 2019.

 

Uit beider verhaal blijkt dat juist door een goede samenwerking voor de best mogelijke oplossing, ten gunste van de fietsers en toekomstgericht is gekozen. Toine van de Ven beaamt dat met opmerking , dat dit voor hem de eerste keer is dat op zo’n prettige manier aan een project is gewerkt. Bovendien speelt het opknappen van de N65 mee, waardoor er straks meer druk op dit knooppunt komt, beklemtoont de Vughtse wethouder. Het pan dat al goedgekeurd is door de Bossche gemeenteraad, die van Vught volgt waarschijnlijk op 27 juni 2019 en de Provinciale Staten vergadert begin juli 2019. Dan kan de aanbesteding van de duurzaam uitgevoerde bruggen gebeuren en verwachten beide gemeenten dat het karwei een jaar in beslag neemt zodat het in 2021 kan worden opgeleverd. 

Terug naar boven