Orangerie: Prinses Querida II ingehuldigd

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2019 | Gewijzigd op: 11-11-2019
Zondagmiddag 10 november 2019, de dag voor d'n elfde van d'n elfde is in de Orangerie prinses Querida II ingehuldigd.  Deze innemende   persoonlijkheid volgt Querida I op, die tien jaar die rol in Oeteldonk heeft vervuld. De huldiging werd een grootst en spetterend spektakel, niet alleen door de open en welkome instelling van de nieuwe prinses. 
 
....
....
Prinses Querida in de inhuldigingsceremonie
n de Orangerie op zondag 10 november 2019.


-Hierboven krijgt Prinses Querida II het Hart van
Oeteldonk overhandigd van Prinses Querida I.
-Hieronder krijgt Prinses Querida II een dolk namens De Muiterij. "Met
deze dolk bikt de Muiterij elk hart open, hoe versteend, verkild of gehard het ook is.
"

foto's  © hans janssen, hartvan Oeteldonk, 10 november 2019.
....


De sociaal-maatschappelijk bewogen Afi Oubaibra-de Haan zet zich beroepsmatig in om goede doelen te steunen. Dat gebeurt projectmatig door overheden en bedrijven te begeleiden bij de aanvraag voor subsidies. Die ambitie en inzet vindt ook weerklank in de carnavaleske taak die zij op zich heeft genomen dat carnaval voor elke Bosschenaar is. Dat is duidelijk in de boodschap die zij laat horen: 'We gaan verbinden en zorgen dat niemand zich alleen voelt. Dat doen we door liefde, vreugde en plezier naar iedereen, naar alle Oeteldonkers en naar mensen daar buiten, te brengen, naar iedereen die carnaval wil vieren,' aldus Afi  die naast een wat rebels karakter, toch zeker de traditie van Oeteldonk respecteert.
Haar naam zegt het al: zij verenigt zelf al drie nationaliteiten, ze is geboren en getogen Vlaamse, van Marokkaanse afkomst en getrouwd met een Nederlander.  Dat maakt dat haar hart open staat voor iedereen.
 
De inhuldiging van
Prinses Querida II in de Orangerie. 


foto © omroep brabant,  10 november 2019.
.................................................................

Ook al keek men vanuit de Oeteldonksche Club wat wantrouwig tegen een vrouw in het Oeteldonks protocol aan... 'Waarom zou er louter op basis van geslacht geen plaats zijn voor een vrouw?', vraagt zij zich af.. Dat maakte haar en haar vrienden om haar heen strijdlustig en met succes.
Er  is  al een eigen organisatie rondom prinses Querida heen opgezet met een kabinet en tal van functionarissen, meestal vrouwen. ...Zij werden ook de druk bezochte middag in de Orangerie voorgesteld: Het Gevolg, De Muiterij, De OetelNeevie, De Bjoetiekezen en De Hertjes.
Zie ook de site Prinses Querida
[Bron: Omroep Brabant, dd. 10-11-2019]

Terug naar boven