Oeteldonks carnavalsprogramma [per dag/ in hoofdlijnen]

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2020 | Gewijzigd op: 18-02-2020
Optochtprogramma 2020 online te bekijken
De toeschouwers van de Grote Oeteldonkse Carnavalsoptocht krijgen sinds jaar en dag voorafgaande aan de stoet een op A3 formaat gedrukt Optochtprogramma met achtergrond informatie aangereikt. De ervaring van de laatste jaren was dat deze programma’s na afloop van de Optocht op de grond terecht kwamen en daarmee ongewenst bijdroegen aan de vervuiling van het pronkjuweel Oeteldonk.
In een poging de vervuiling te minimaliseren heeft de Oeteldonksche Club besloten om vanaf komende carnaval geen gedrukt Optochtprogramma meer te verspreiden.
Dit wil echter niet zeggen dat de toeschouwers verstoken blijven van een Optochtprogramma.
De Oeteldonksche Club presenteert namelijk in de Oeteldonk app onder de button Evenementen – Maandag Grote Optocht en op de website www.oeteldonk.org onder evenementen/grote-optocht/programma-grote-optocht-oeteldonk-2020 een online versie van het Optochtprogramma waarmee je alles aangaande de Optocht via je telefoon kunt volgen.
Voor de toeschouwers die toch graag een tastbaar exemplaar hebben is er een mogelijkheid om via genoemde website het Optochtprogramma in een handzaam formaat (A4) te downloaden en vervolgens te printen.-Zaterdag 25 januari 2020 Durpsversiering Centrum, Oeteldonk Aanvang 09:11 uur Het centrum van ’s-Hertogenbosch wordt langzaam verandert in ons pronkjuweel Oeteldonk. Vandaag wordt namelijk door de leden van het Technisch Ministerie van de Oeteldonksche Club gestart met het steken van Ordenaris- en Steunpilaorvlaggen.
-Vrijdag 31 januari 2020 Oeteldonks Bezuukske De Taling Eendenkooi Aanvang 19:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij De Taling op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.

-Zaterdag 1 februari 2020 Effe plèkke bij de bouwers Bouwhal S.O.K. Ertveldweg 51, 11:00 tot 17:00 uur Hoewel het nog drie weken duurt eer het carnaval is naderen de praalwagens hun voltooiing. Je kunt ze vandaag van dicht bij zien, een uitleg krijgen van de bouwers en zelfs is even meeplèkke mogelijk. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de koetsen in de koetsenhal en zijn er speciale knutselactiviteiten voor kinderen. Uiteraard kun je genieten van Oeteldonkse muziek, verzorgd door verschillende carnavalsverenigingen en kun in de bouwhal ook een hapje en een drankje nuttigen.
-Oeteldonks Bezuukske De Hooghe Clock Klokkenlaan 85 v/a 14:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij De Hooghe Clock op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.
-Oeteldonks Bezuukske De Noorderkroon Manis Krijgsmanhof 71 v/a 19:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij De Noorderkroon op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.
-Zondag 2 februari 2020 Effe plèkke bij de bouwers Bouwhal S.O.K. Ertveldweg 51 11:00 tot 17:00 uur Evenals gisteren kun je vandaag een bezoek brengen aan de bouwhal en van dicht bij de vorderingen bekijken. In de koetsenhal staan de koetsen er gepoetst bij en zijn er medewerkers van het Technisch Ministerie van de Oeteldonksche Club die je van alles over het koetsenpark van de Oeteldonksche Club kunnen vertellen. Bovendien zijn er speciale knutselactiviteiten voor kinderen. Uiteraard kun je genieten van Oeteldonkse muziek, verzorgd door verschillende carnavals-verenigingen en kun in de bouwhal ook een hapje en een drankje nuttigen. Rond 13:55 uur is de loting voor deelname aan de Grote Optocht.
-Oeteldonks Bezuukske Park Eemwijk Eemweg 114 v/a 14:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij Park Eemwijk op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.

-Dinsdag 4 februari 2020 Politieke Kletsavond De Knillispoort Korte Waterstraat 15 aanvang 19:11 uur Leden van de gemeenteraad die kletsen….. De politici nemen zichzelf en elkaar op de hak! Iedere politieke partij uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt in de gelegenheid gesteld om een deelnemer af te vaardigen. De jury bestaat uit Peer vaan den Muggenheuvel, zijn collega van de Mèrt, Jack Mikkers en Fleur Imming. De presentatie is in handen van Bart Eigeman en de muzikale omlijsting zal o.a. worden verzorgd door de Griffie-band.

-Woensdag 5 februari 2020 Kletsavond (eerste) De Stallen van Café de Smidse Torenstraat 8, om 20:11 uur Tijdens de eerste kletsavond in een serie van drie zullen de volgende kletsers het podium betreden; Marc de Bruin, Erik Kivit, en het duo Monique Gloudemans en Wim Brouwers.

-Vrijdag 7 februari 2020
-Oeteldonks Bezuukske De Grevelingen Grevelingen 66 v/a 19:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar wee rbij De Grevelingen op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.

-Zaterdag 8 februari 2020
-Oeteldonks Bezuukske Nieuwenhagen Gervenstraat 2, v/a 14:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij Nieuwenhagen op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.
-Oeteldonks Bezuukske Hof van Hintham Vincent van Goghlaan 1 v.a.19:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij Hof van Hintham op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.

-Zondag 9 februari 2020
-Oeteldonks Bezuukske Antoniegaarde Zuid-Willemsvaart 509 v/a 14:00 uur Oeteldonk komt ook dit jaar weer bij Antoniegaarde op bezoek met een groot carnavalsspektakel. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z’n allen maken we er een groot feest van. Kom ook naar dit speciale carnavalsspektakel voor de seniore en/of minder valide Oeteldonkers.

-Dinsdag 11 februari 2020 Oeteldonkse Poemiekavond De Knillispoort Korte Waterstraat v/a 20:11 uur Vandaag kun je te gast zijn bij of deelnemen aan de jaarlijkse Oeteldonkse Poemiek-avond. Een bruisende avond waarop deelnemers Oeteldonkse liedteksten op ludieke, serieuze of, dit jaar voor het eerst………….. op gezongen wijze declameren!Wil je je inschrijven of meer informatie over de poemiek? Mail naar: simonekerkhof@hotmail.com.

-Woensdag 12 februari 2020 Oetelkrabbelknutselfeest Inleveren tekeningen Secretariaat van de Oeteldonksche Club Zusters van Orthenpoort 27 tussen 14:00 en 16:00 uur Oeteldonk Binnenstebuiten, ben jij creatief en vind je het leuk om te tekenen? Doe dan mee aan de OetelKrabbelKnutselFeest tekenwedstrijd! Voor de tekenwedstrijd maak je een tekening op een A4, op basis van het thema ‘Oeteldonk Binnen & Buiten’. Of inleveren of opsturen vóór 10 februari naar Oeteldonksche Club ovv Tekenwedstrijd OKKF, Zevende Buitenpepers 9, 5231 GA ’s-Hertogenbosch.
De prijswinnaars krijgen een uitnodiging voor het KeinderKupkesFeest en ontvangen daar een leuke prijs van de Jeugdprins. De winnende tekeningen zullen bij het Theater aan de Parade worden getoond
-Kletsavond (tweede van drie) De Stallen van Café de Smidse v/a 20:11 uur Tijdens de tweede kletsavond in een serie van drie zullen de volgende kletsers het podium betreden; Jacco Bos, Theo Burgerhof en titel verdediger Robbert Oomens.
-Donderdag 13 februari 2020 
0-Durpsversiering Centrum, Oeteldonk Het centrum van ons pronkjuweel Oeteldonk kleurt door de inspanningen van de leden van het Technisch Ministerie van de ‘Oeteldonksche Club’ steeds meer Rood-Wit-Geel. Boven de straten hangen de Clubbanieren en de Draak bij het station krijgt een rood-wit-gele das om. Er komen 47-hoge houten palen met een Gouden A van Amadeiro en rood-wit-gele banieren in het centrum

-Vrijdag 14 februari 2020 Grand Gala du Kwèk Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch Hoftheater der Amadeiro’s, Grote Zaal aanvang 19:55 uur Zaal open v/a 19:33 uur Wat in 2007 begon als een ‘Ode aan het Kwèkfestijn’ is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de aanloop naar het Oeteldonkse carnaval. De veertiende editie van Grand Gala du Kwèk beleeft net als afgelopen jaren twee uitvoeringen: op vrijdagavond 14 februari (vrije verkoop via Theater aan de Parade) en zaterdagavond 15 februari (besloten avond voor de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch). Naast de muzikanten van de Koninklijke Harmonie onder leiding van Sjef Ipskamp treedt een keur aan Oeteldonkse artiesten op.

-Zaterdag 15 februari 2020 Live radio-uitzending Oeteldonkse TOP 11 x 11 vanuit Stadscafé de Basiliek Hinthamerstraat 83, aanvang 10:11 uur De live radio-uitzending met de 121 mooiste Oeteldonkse carnavalsliedjes wordt uitgezonden vanuit Stadscafé de Basiliek. De liedjes waarop door de Oeteldonkers zelf is gestemd via www.top11x11.nl, worden in een marathonuitzending gedraaid. De presentatie is in handen van Luud Gieles, Rob Stolzenbach, Huub van Mackelenbergh, Sabrina Cointet en Hans Vrielink. De radio-uitzending wordt verzorgd door HTR en is te beluisteren via Ziggo kanaal 1917 of 917, via de kabel op 87,5 of via de ether op 105,7 FM.
-Jankbokaal 2020 De Stallen van Café de Smidse Torenstraat 8 aanvang 13:11 uur Een middag voor een echte tranenvloed en het gevoelige lied. Een klein, maar mooi en laagdrempelig podium voor iedere Oeteldonker. Inschrijven is mogelijk aan de bar. Deze middag zal rond 15:55 uur, voor de 30e keer de uitreiking plaatsvinden van de ʹzinken emmer met de gatenʹ!
-Grand Gala du Kwèk Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch Hoftheater der Amadeiro’s Besloten voor relaties van de Koninklijke Harmonie
-Den Bosch Zingt ..... Oeteldonk! Podium Azijnfabriek Bethaniestraat aanvang 20:00 uur Den Bosch Zingt … (niet te verwarren met het jaarlijkse meezing-festijn op de Parade) is een muzikale vereniging met 25 enthousiaste (solo-)zangers en zangeressen en een live band. Drie keer per jaar zetten zij een artiest, band of muziekgenre in de spotlights. Kom ook meezingen en –deinen om alvast in de stemming te komen!Dresscode: Oeteldonks rôôd-wit-geel!

-Zondag 16 februari 2020
-Carnavalsconcert Heineken Fanfare Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 11:11 uur Op de ochtend van de zondag voor carnaval verzorgt Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch traditiegetrouw haar carnavalsconcert. Heineken Fanfare weer diverse gasten uit Oeteldonk uitgenodigd om dit mooie traditionele concert te verzorgen. Houd social media van de Heineken Fanfare goed in de gaten, want daar worden beetje bij beetje alle gasten bekend gemaakt.
-Op de pils bij ons clubke CV Alle Daoge Feest Café Lalalaa Ridderstraat 10 Feestcafé Lalalaa houdt in samenwerking met CV Alle Daoge Feest voor de 8ste maal ʹOp de pils bij ons clubkeʹ.Naast Alle Daoge Feest zullen diverse Oeteldonkse clubkes hun medewerking verlenen aan deze middag en zullen bekende Oeteldonkse artiesten optreden.

-Dinsdag 18 februari 2020
-
56e Oetelkonzert 'TWENTIES' Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 20:11 uur Het 56e Oetelkonzѐrt heeft het thema TWÈNTIES!. De philharmonie zuidnederland combineert klassiek met eigentijds in een Oeteldonks jasje. De spectaculaire slagwerkact van percussiegroep Percossa, gecombineerd met de Welsh-Italiaanse tenor Adriano Graziani en Sloveense sopraan Kristina Bitenc, zorgen voor een monumentale avond. Na afloop is er een afterparty tot in de late uurtjes.

-Woensdag 19 februari 2020 Kletsavond (laatste van de drie) Stallen van Café de Smidse Torenstraat 8 Vandaag de derde en dus laatste kletsavond in de serie van drie met op het podium in de Stallen; Stefan van Hirtum, Frank Damen en Hans Tervoort. Na het juryberaad zal Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, Burgervaojer van Oeteldonk, om 23:11 uur de felbegeerde Kletsmajoetel uitreiken.

-Donderdag 20 februari 2020
-
Plaatsing Boer Knillis en Moeder Hendrien Markt ’s middags Met man en macht draagt het Ministerie van Technische zaken er zorg voor, dat Boer Knillis en vanwege schrikkeljaar Moeder Hendrien vanuit de bouwhal aan de Ertveldweg naar de Markt vervoert worden en uiterst zorgvuldig en uiteraard nog afgeschermd voor het Oeteldonkse publiek worden geplaatst.
-Worstenbrôôdwee Café Lalalaa en Café Plaats Royaal Ridderstraat vanaf 14:11 uur Toegang gratis Voor het 15e opeenvolgende jaar presenteren de kroegbazen van de cafés LaLaLaa en Plaats Royaal, van Zwam en de Vaan, vandaag vol trots de Worstenbrôôdwee. Dit typisch Bossche feestje wordt natuurlijk opgeluisterd door diverse echte Bossche artiesten. Vanaf 14:11 uur word je met een lekker mupke muziek alvast opgewarmd en de late-lunch, natuurlijk worstenbroodjes is om 14:44 uur. De aftrap vindt plaats om klokslag 15:00 uur Optredens van De Kwaoitongen, Ad Fundum, Huub van Mackelenberg en van Carnavalsverenigingen de Gieters en de Torentoeters. Presentatoren zijn: Luudje Gielens (café Plaats Royaal) en Marcel van Zwam (café LaLaLaa). Marcel en Bobbie/Robbie.
-Bambergers 55+ Carnaval – ‘SJATOO AMADEIRO’ Hoftheater der Amadeiro’s nk aanvang 18:33 uur Voor de 50e maal trakteert CV de Bambergers Oeteldonk op hét evenement voor de seniore Oeteldonker. Zij kunnen samen met jongere begeleiders, met een diversiteit aan verkleding in een carnavaleske omgeving, feestvieren en genieten van een geweldige Bambergers Carnavalsshow vol Oeteldonkse sketches, acts en liedjes. Het hoogtepunt is het grootse Balmadeira dat om 19:55 uur begint!
-Vrijdag 21 februari 2020
-Bezoek Bossche Basisscholen Jeugdprins Jippe I brengt samen met Mijnheer de Adjudant, Zijn Gevollug, Zijn hofkapel ʹde Koekerellenʹ, de Jeugdprinselijke Ruiterij, het Elfje, Peerke, Keesje, Driekske en de hele Jeugdgeminteraod een bezoek aan twee Bossche basisscholen v/af 10:11 uur Welke scholen dit zijn, blijft tot het laatste moment geheim…..

-13e Lunschkonzert Brôôd mee Spèk ‘Un dreug Moeras hiet Zand’ Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 11:11 uur Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen verzorgt voor alle Oeteldonkers dit jaar voor de 13e keer een gezellig lunschkonzert! Deze editie heeft als motto ʹUn dreug Moeras hiet Zand” meegekregen. Voor de zang tekenen dit keer Thea van den Wildenberg, Tinca Bierings, Ad van Osch en Antoine Vissers. Als gasten ontvangt de fanfare Jèntje Allenig en Johan Vlemmix met ieder een spetterend optreden!
-Bambergers 55+ Carnaval – ‘SJATOO AMADEIRO’ Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 18:33 uur Voor de 50e maal trakteert CV de Bambergers Oeteldonk op hét evenement voor de seniore Oeteldonker. Zij kunnen samen met jongere begeleiders, met een diversiteit aan verkleding in een carnavaleske omgeving, feestvieren en genieten van een geweldige Bambergers Carnavalsshow vol Oeteldonkse sketches, acts en liedjes. Het hoogtepunt is het grootse Balmadeira dat om 19:55 uur begint!

-Zaterdag 22 februari 2020
-Download update Oeteldonk App aanvang 00:11 uur Gratis, via www.oeteldonk.org/app Aan de vooravond van carnaval, is het vandaag een uitgelezen moment om de Oeteldonk app te downloaden. Met deze app weet je je altijd verzekerd van onder meer het laatste nieuws en de complete carnavalsagenda, . Deze app is gratis te downloaden via de Google Play-store voor Android en de App Store voor iPhone. De downloadlinks vind je ook op www.oeteldonk.org/app.

-Oliebollenfantengeloop Aankomst, Intocht Z.K.H. Jeugdprins Jippe I en Geloop Dommel – Sint Jansbolwerk Sint Janssingel 25 aanvang 09:44 uur Ook dit jaar zal Zijne Koninklijke Hoogheid Jeugdprins Jippe I [van Mackelenbergh] , diens adjjudant Jarno [Kastelijn] en hun Gevolg om 10:11 uur aankomen op het Sint Jansbolwerk. Na het volkslied en welkomstwoord van Peerke zullen zij in de koetsen de intocht voortzetten richting het Stadhuis. Op het stadhuisbordes zal onze Bossche kinderburgermeester en burgermeester Mikkers Zijne Koninklijke Hoogheid begroeten.

-67ste Hots-Knots-Rit Startlocatie Café Cinq Parade aanvang 13:11 uur Als thema voor de 67ste editie van deze carnavaleske puzzelrit is dit jaar gekozen voor: ʹUt schrikkeluk Groots HotsKnots Sirkusʹ.De finish is zoals gebruikelijk in café de Smidse, Torenstraat. ’s Avonds, vanaf 20:55 uur, volgt het Hots-Knots-Bal met feestelijke prijsuitreiking in de Hoofdwacht van het Golden Tulip Hotel Central.
- KeinderKupkesFeest – ʹOeteldonk Binnenstebuiten!ʹ Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 13:11 uur Dit jaar brengen we buiten binnen en kun je je binnenstebuiten uitleven! Op het podium zie je natuurlijk de Hoogheid zelf, maar ook komen er clubs spelen en kun je meedansen op de muziek van de KidzDj. Je kunt verder leuke spellen spelen, je laten schminken, knutselen of een mooi timmerwerk maken. En wil je even rustig aandoen? Kruip dan voor de mega poppenkast. Voor de allerkleinsten is er een heus peuterparadijs ingericht
-Denderdeur Hoftheater der Amadeiro’s van 19:11 tot 23:11 uur op 22, 23, 24 februari Het feest voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar Dendert Deur! Maar liefst drie avonden kun je met je vrienden en vriendinnen samenkomen om een vergimmes vette carnaval te vieren. En wat nog vetter is, ouders zijn niet welkom! Onze dj’s zorgen voor een goede muziek.
-D’n Blauwen Aovond 2020 Hoftheater der Amadeiro’s, Pleinzaal Amadeiro Allee, Oeteldonk aanvang 21:33 uur Op de avond vóór de intocht van Z.K.H. Prins Amadeiri XXVI wordt voor de 30ste keer het enige echte Oeteldonkse Promkonzert uitgevoerd. Het Blauwen Aovond orkest met veel solisten staat onder de bezielende leiding van David Romanello. Dit jaar is het thema Eurovisie..

-Zondag 23 februari 2020
-Carnavalsmis Sint Janskathedraal aanvang 09:00 uur
 
Zondag 23 februari 2020 om 11.11. uur
aankomst  per trein om 11.11 uur van Prins Amadeiro XXVI die daar onthaald  wordt 
met muziek, gejuich uit duizenden
Oeteldonks kelen volksliederen en toespraakjes. 
Zo tegen twaalven vertrekt 'de Intocht' 
met vooraan, in een rijtuig, Prins 
Amadeiro XXVI en diens adjudant.


foto © paul krirele, 18 februari 2020.
..................................................................................
 

-Opstellen deelnemers Intocht Stationsplein - Stationsweg - Havensingel Vanaf 10:11 uur Deelname aan de Intocht van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI en Zijn adjudant is voor iedereen vrij. Omdat er ook dit jaar weer duizenden mensen langs de route zullen staan en het aantal deelnemers aan de Intocht elk jaar toeneemt, wordt een ieder verzocht de aanwijzingen van de Commissie vaan Intocht op te volgen. -Opwarmen voor de Intocht Voorzijde Station Oeteldonk Centraol aanvang ca. 10:33 uur Lang voor de aankomst van Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI op Oeteldonk Centraol, staan vele Oeteldonkers al te wachten op de aankomst van hun vorst. Om dit wachten iets aangenamer te maken, wordt er groots uitgepakt met een podium, waar vele clubkes met muziek worden verwacht, om daar alvast hun instrumenten in te blazen voor de Intocht.  
-OETELVLOOT Aankomst Wilhelminabrug, Stationsweg aankomst 10:33 uur Als het weer het toestaat, vaart de Oetelvloot met versierde schepen en muziekskes over het watervrij moeras via de Oeteldonkse plas naar Oeteldonk Central. De vloot komt vóór aankomst van onze Hoogheid, Amadeiro XXVI aan bij de Wilhelminabrug. Vorig jaar deden er bijna 250 mensen mee. Laten we samen dit initiatief omarmen.
-Aankomst Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Perron I Oeteldonk Centraol aankomst 11:11 uur Perron I is alleen toegankelijk op vertoon van een ledenpas van de Oeteldonksche Club van 1882 (minimaal Boer of Durske)
-Overdracht Ambtsketen en toespraak Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI Markt Wanneer alle deelnemers aan de Intocht de Markt gepasseerd zijn (naar verwachting ca. 14:33 uur), draagt de Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch de ambtsketen over aan de Burgervaojer van Oeteldonk, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Na de overdracht van de ambtsketen wordt het volkslied gespeeld en worden de Oeteldonkse vlaggen gehesen op de Markt. Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI spreekt daarna vanaf het bordes van het stadhuis Zijn onderdanen toe.

- Onthulling Boer Knillis en Moeder Hendrien Markt aanvang ca. 15:11 uur Na de ambtsketenoverdracht en Zijn toespraak vertrekt de Hoogheid met Zijn hele entourage naar de Markt, om rond 15:11 uur boer Knillis en vanwege schrikkeljaar ook moeder Hendrien te onthullen. 
-Open Hof Hoftheater der Amadeiro's Rooie Salon aanvang 16:11 uur Eén van die tradities is het Open Hof, een van de oudste evenementen in ons dorp. Sinds tientallen jaren is dit de plek waar, direct volgend op de onthulling van Knillis, het Oeteldonkse feest écht begint door het uitspreken van de Troonrede door Prins Amadeiro XXVI en de Aonspraok van Peer van den Muggenheuvel. Ook de traditionele lintjesregen door de Hoogheid draagt bij aan de ‘emosie’ die Oeteldonk zo sterk maakt. Natuurlijk maakt vanwege schrikkeljaar ook dit jaar juffrouw Hendrien haar opwachting! 

-Maandag 24 februari 2020
-’T Oliebollenfanten Feest (’T OF) De Orangerie Sint Josephstraat aanvang 09:44 uur Vandaag is er vanaf 09:44 uur in De Orangerie een geweldig feest voor Oeteldonkertjes tot 12 jaar: ’T OliebollenfantenFeest (’T OF). Dit is een gratis feest voor alle Oeteldonkertjes (en hun ouders). De Jeugdprins met Zijn Gevolg komt ons zeker een bezoek brengen. Zijn hofkapel “De Koekerellen” jullie allemaal komen dan wordt het vast een heel gezellige ochtend!
-Oliebollenfantenbaby 2020 Oliebollenfanteninschrijfbureau De Orangerie St. Josephstraat geopend van 10:33 tot 10:55 uur Als je broertje, zusje, kind of kleinkind geboren wordt op de zaterdag voor Carnaval, 22 februari 2020, dan kan dit kindje de Oliebollenfantenbaby van 2020 worden. Dit kersvers Oeteldonkertje moet dan op maandag 24 februari tussen 10:33 uur en 10:55 uur aangegeven worden bij Peerke van de Molshoop bij het speciale Oeteldonkse Oliebollenfanteninschrijfbureau in de Orangerie. Zijne Koninklijke Hoogheid brengt dan op dezelfde dag, met een aantal leden van Zijn Gevolg, een kraambezoek aan het gezin en neemt daarbij enkele typisch Oeteldonkse cadeautjes mee

-107de Grote Optocht Oeteldonk Opstellen en vertrek op Van Grobbendoncklaan, start 12:33 uur Vandaag trekt voor de 107de keer de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten. Volgens vele Oeteldonkers is dit het hoogtepunt van carnaval. Het is het oudste evenement van het Oeteldonkse carnaval en bestaat al zolang als Oeteldonk leeft Ook dit jaar heeft de jeugd weer een eigen plekje in de optocht en kunnen zelfstandig meedoen.
-Prijsuitreiking Grote Optocht Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 20:11 uur Met Oeteldonks protocol omgeven prijsuitreiking van de Grote Carnavalsoptocht door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI, waarbij het Ministerie van Optochten alle deelnemers aan de Grote Optocht nog even in het zonnetje zet.

-Dinsdag 25 februari 2020 Keinderoptocht Opstellen Karrenstraat, Oeteldonk start 13:44 uur Kom kijken naar de Keinderoptocht en wie weet zie je je buurmeisje, neefje, broertje of misschien Z.K.H. Jeugdprins Jippe I wel! Wil je meedoen met Keinderoptocht? Schrijf je dan op de dag zelf in bij het inschrijfpunt in de Karrenstraat. Je kan je ook van te voren aanmelden via de website www.oeteldonk.org/jeugdzaken/evenementen/keinderoptocht. Vul daar het aanmeldformulier in. Het thema van carnaval 2020 is ʹOeteldonk binnenste buiten!".
- Prijsuitreiking Keinderoptocht en afscheid Z.K.H. Jeugdprins Jippe I Hoftheater der Amadeiro’s, aanvang 15:33 uur Zijne Koninklijke Hoogheid Jeugdprins Jippe I reikt de prijzen vanaf ongeveer 15:33 uur uit. Hofkapel de Koekerellen zorgt voor gezellige muziek. Vervolgens gaat iedereen naar buiten om de afscheidsspeech van Zijne Koninklijke Hoogheid Jeugdprins Jippe I, die Hij vanaf het bordes van het Hoftheater zal geven, te aanschouwen. De Hoogheid neemt vanaf het bordes afscheid van Zijn Oliebollenfantenrijk.
-Piep ende Blaoslust '5 uur sjoow' (dl 2) Hoftheater der Amadeiro’s aanvang 16:55 uur Kom en geniet van weer een geweldig ʹconcertʹ van Piep ende Blaoslust.
-Begrafenis van Boer Knillis en Moeder Hendrien Markt aanvang 23:33 uur Na drie dagen van een geweldig feest met gein, plezier, muziek, dansen en hossen is het tragikomische moment daar: de begrafenis van Boer Knillis en vanwege schrikkeljaar Moeder Hendrien. Alle Oeteldonkers gaan met weemoed in hun hart naar de Markt om de oprichter van het durp Oeteldonk en zijn vrouw te ʹbegravenʹ. Om 23:55 uur zien we dan Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI met Zijn Adjudant verschijnen.

Terug naar boven