Anita Maas: Eerste vrouwelijke minister-president van Oeteldonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2020 | Gewijzigd op: 30-04-2020
De nieuwe minister-president van Oeteldonk Anita Maas.

foto © henk van  esch,
28 april 2020.

Vergadering Oeteldonks Boeren Parrelement op dinsdag 28 april 2020
Uitslag -na voordracht - van de stemming in Boerenparrelement is: een algemene keuze voor Anita Maas als nieuwe minister-president van de Oeteldonksche Club. De 49-jarige Anita Maas, die de benoeming een enorme eer vindt, was hiervoor drie jaar minister van Financiën en daarvoor lid van het Ministerie van jeugdzaken. 

Bericht van 10 april 2020: Eerste vrouwelijke minister-president  voor het eerst in beeld

In de hieronder beschreven strijd om het  ministerschap binnen de  Oeteldonksche Club  wordt het steeds meer zeker dat inderdaad Anita Maas de nieuwe minister-president van Oeteldonk wordt. Zij zal dan de eerste vrouwelijke minster -president zijn in dit mannenbolwerk met  slechts een enkele vrouwelijke minister. Dat meldt het Brabants Dagblad [dd.10042020], dat de redactie opmaakt uit geheime stukken uit de Vertrouwenscommissie en de de ministerraad.  Maas is momenteel minister van Finnanciën
Het Boerenparrelement zal op 28 april 2020 de knoop doorhakken voor welk besluit een meerderheid van 55 stemmen noodzakelijk is.

.Bericht van 28 februari 2020: Oeteldonk: Strijd om eerste ministerschap
.....
Links: Anita Maas en rechts Luciën Teurlings zijn beiden kandidaat
om minister-president van de Oeteldonksche Club te worden.  

foto's © oeteldonksche club [l] en paul kriele, 9 november 2014 [r.] 
.........................
Rob van de Laar, oud -minister-president die ondanks dat en na 
zijn recentelijke pensionering, binnen de OC nog aan de touwtjes trekt.


foto © paul kriele, 13 februari 2020.

Het Brabants Dagblad met redacteur Jos van de Ven, die meestal goed is ingevoerd in de organisatie en het wel en wee van de Oeteldonksche Club, heeft het rumoer aangewakkerd rond de opvolging van minister-president Sander van de Gevel. [zie artikel: Vertrek Sander van de Gevel dd.24022020]  
Er zijn twee bewegingen: de modernisten die voorstander zijn van - eindelijk- een vrouwelijke minister. En daar tegenover de behoudende generatie onder leiding van oud-minister-president Rob van de Laar. Voor degenen die hem kennen, iemand die zich niet van zijn stuk laat brengen.
In die polarisatie draait het om de redelijk jonge minister van Financiën Anita Maas en de oud-gediende Luciën Teurlings, voorheen minister van Intocht en later van Protocol en …favoriet bij de onlangs gepensioneerde Van de Laar. Als je de cultuur van Oeteldonk een beetje kent dan kun je voorspellen wie deze strijd wint.
Deze  carnavaleske knoop zal op dinsdagavond  7 april 2020,  als het Boerenparrelement bijeen komt, worden doorgehakt.

Terug naar boven