Wethoudersduo opende Het Inclusieve Park [ bij 'de kanaal']

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2019 | Gewijzigd op: 07-09-2019
Bij Tolbrugstraat langs 'de kanaal' werd vrijdagmiddga 6 september 2019 'Het Inclusieve Park' geopend

Het twee man sterke wethoudersduo Mike van der Geld [Openbare Ruimte en Leefomgeving] met Ufuk Kahya [Talentontwikkeling, Welzijn en Positieve Gezondheid] opende met hun aanwezigheid het project 'Het Inclusieve Park' als onderdeel van het aan te leggen Zuid-Willemspark. Op die plek tegenover de Tolburgstraat langs 'de kanaal', waren buurtgenoten uitgenodigd om de opening luister bij te zetten. Deze bewoners van voornamelijk de rechter kanaalzijde hadden het project met de houten trappen en houten hellingbanen ondersteund met bijval en drankjes en daarmee de bouwers en ontwerpers, te weten  Wouter en diens broer, de architect Joris Corvers en Arno de Jong, gestimuleerd, aldus de kunstenaar en bedenker in dit vak Wouter Corvers. De ruimtelijk ontwerper Corvers is ook de bedenker van de blauw-grijze stoeltjes die voor 'hoog en laag' in onze samenleving zitbaar zijn.
......

Ruimtelijk ontwerper van Het Inclusieve Park, de 2,10 lange
Wouter Corvers met de toehoorders die straks de estafettes gaan nemen.


foto's © paul kriele, 6 september2019.
 
......

Doel van Het Inclusieve Park [en de blauwe stoeltjes]
Want dat is het  doel van de ruimtelijk ontwerper om voor iedereen een passende openbare ruimte te creëren, of je nu klein of lang bent, mobiel of gehandicapt. Die ruimte is tot nu toe niet voor iedereen toegankelijk.
Het wethoudersduo Mike van der Geld
en Ufuk Kâhya in gesprek met  vertegenwoordigers van  beperkt
gehorigen en een tolk [2e van rechts].


foto © paul kriele, 16 september 2019.
.......................................................................

Met de opening van Het Inclusieve [dus voor iedereen..] Park heeft Corvers, dankzij de samenwerking met de gemeente de aanzet gegeven. In de hoop dat straks het Zuid-Willemspark ook voor iedereen toegankelijk is. Corvers: ’De bouw van dit Inclusieve Park was een leuk proces interessant, mede dankzij de betrokkenheid van buurtgenoten. Het bouwen van dit fysiek toegankelijke park heeft veel reacties gekregen, zoals Tobias die op de ontwikkeling van Sluis O reageerde: Ja ja, allemaal mooi en aardig. Jullie brengen de mensen naar het water. Waarom niet het water naar de mensen brengen…? 'Goed,' aldus Wouter,' zo komen de ideeën binnen. '
.
......
De rolstoelers die dan wel vooruit, in tegenstelling tot de topsporter [2e plaats WCMX-rolstoelrijden]  Kevin van Eekert die achteruit de trappen nam....

foto's © paul kriele,  6 september 2019.

Wouter Corvers:'Deze dag is bedoeld om te genieten van dit project. Luister ook naar de podcast van Stan en Floor. klik op podacast park De koptelefoons hangen klaar.
We gaan aan de slag met de verdere ontwikkeling van het Zuid- Willemspark. Er is weer een stap gezet. Daarop volgde een demonstratie van Kevin van Eekert die zich een jongleur en kunstenaar toonde door met zijn rolstoel enkele provisorisch geplaatste hordes te nemen en vervolgens ook nog achteruit de houten trap af te dalen. Toen durfden ook de andere rolstoelers naar beneden te ‘glijden’, maar de meesten waren dan ook wat ouder dan Kevin.. . Deze tweewielerige wereld-sporter staat niet voor niets tweedes bij het WCMX-rijden voor rolstoelers, een afgietsel van de BMX- rijders voor auto’s. Kevin is de beste van Nederland die dit op hoog niveau heeft bereikt. .

Aan een paal bij het park hangt een flyer met een berichtje van rolstoeler
Stijn: 'Een rolstoel is als een fiets, je moet er mee leren omgaan door vallen en opstaan.'
 
Marieke van Heesbeen reageerde: 'Vroeger
zat ik tot mijn veertiende in een rolstoel. Maar
nu ik al jaren vrij ben, heb ik de neiging, 
als ik hier zo voor die trappen sta, om
nog eens met een rolstoel die trap af te rijden..' 


foto © henk engel, 6 september 2019.
...............................................................................


Demonstratie van rolstoeler Kevin van Eekert uit Waalwijk [foto's © paul kriele,  6 september 2019]
 
......
......


Terug naar boven