Stadscamping Van Veldekekade gegund aan duo De Mol & Van Tilburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2022 | Gewijzigd op: 24-02-2022
Stadscamping langs Van Veldekekade komt meer in zicht De stadscamping -als onderdeel van het Zuid-Willemspark - die gepland is voorbij Sluis 0 aan de Van Veldekekade heeft acht inschrijvingen opgeleverd. Daarvan was de best scorende het duo Wouter de Mol en Derek van Tilburg. Hun invulling is een kleinschalige stadscamping met een gemeenschappelijke -vrij toegankelijk- pluk/moestuin en ontmoetingsplek. Onder ontmoetingsplek moet worden verstaan een stadsstrand en theetuin. Mol en Van Tilburg zijn in contact over hun plan met omwonenden.
Plattegrond en voor-ontwerp van stadscamping  langs de Van Veldekekade bij het voormalig Sluiswachtershuis als onderdeel van het Zuid-Willemspark.  


Bericht van 19 juli 2021 Groene zone bij voormalige Sluiswachtershuis Sluis 1 gaat ingericht worden als Sluiswachterskade.
Centraal in de aan te leggen Groene Zone langs de Zuid-Willemsvaart thv de Van Veldekekade staat het voormalige sluiswachtershuis. foto © henk van esch,  22 september 2021.


De gemeente wil de strook grond van 3.000 vierkante meter langs de Zuid-Willemsvaartzuidzijde, gezien onder de Lambooybrug, ontwikkelen tot een levendige duurzame ontmoetingsplek met een wandel -en fietsroute. De 3.000 vierkante meter lange strook, ligt ter hoogte van de Van Veldekekade. Met de nieuwe inrichting maakte ze deel uit van het Zuid-Willemspark . Een groene zone die aansluit met de ligplaats voor woonboten die onder meer afkomstig zijn van de Ertveldplas…
Er wordt op zoek gegaan naar initiatiefnemers [huurders], die een relatie moeten hebben met water. Maar een zwembestemming is niet mogelijk omdat het verboden is te zwemmen in het kanaal. Het voormalige brugwachtershuis wordt gerenoveerd en ingepast aan de nieuwe bestemming.
De buurt wordt bij dit plan ‘Sluiswachterskade’ betrokken via een zgn. omgevingsdialoog.