Van Rosmalen: baby-en cadeauzaak op Ridderstraat 22 stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2017 | Gewijzigd op: 28-12-2017
Van Rosmalen, de baby- en cadeauzaak stopt. Charlotte van Rosmalen, die in december 2016 van het Fonteinplein naar de Ridderstraat verhuisde* stopt met de zaak.  Ze zegt dat ze er onvoldoende omzet uithaalde om er ook van te kunnen leven.
De zaak sluit op 31 januari 2018, maar Charlotte gaat wel door met haar webshop: lotjedenbosch.nl

*zie bericht hieronder.

 Bericht van 29 december 2016 Van Rosmalen  baby -en cadeauzaak naar Ridderstraat 22.
De zaken van Van Rosmalen, te weten de bad-en sanitairzaak van Niek en de serviezen annex cadeau-en huishoudelijke artikelen zaak van Léon  van Rosmalen stoppen binnenkort. Momenteel is er een leegverkoop.

Niek van Rosmalen  van de bad-en sanitairzaak stopt op Ridderstraat 22. Niek en zijn vrouw Carla gaan van hun pensioen genieten.  Léon van Rosmalen verhuist met zijn dochter Charlotte van het Fonteinplein 9, 11 13 en 15 naar Ridderstraat 22. Charlotte zet daar haar babyzaak voort en Léon opent- in datzelfde pand - een 'Lampe Berger'-store.

Op het Fonteinplen, in de bestaande  winkel, vestigt zich -na een verbouwing- in april 2017  de dames-en herenmodezaak Essential van een  Belgische firma .  Die brengt exklusieve -vooral- damesmode. 

Zie ook artikel van 20 augustus  2015:  Mamawebshop op Fonteinplein 15. Dat is een deel van de grote zaak van Léon van Rosmalen .
in deel van de serviezenzaak En ook oud artikel 'Historie van de panden van Van Rosmalen artikel dd. 16 december 2004.
Fragment uit dat artikel :
Niek van Rosmalen, de vader van Joep [*1946], Léon [*1952] en Niek [1955] begon in de jaren zestig in het pand uiterst rechts. Dat grenst aan Fonteinpein17, het pand van Hans van der Pas [voorheen Drop Inn, tegenwoordig Chemiserie Traditionelle].

Léon van Rosmalen die met zijn dochter
verhuisd naar Ridderstraat 22. Charlotte
zet daar  met haar babyzaak voort en Leon opent
- in hetzelfde pand - een Lampen Berger store
.

 Niek en Carla van Rosmalen, van de bad-en sanitairzaak
op Ridderstraat 22, die stoppen vanwege pensionering.


foto © paul kriele, 19 november 28 en  30 december 2016.

Oorspronkelijk bestonden de panden- tegenwoordig de zaak Van Rosmalen- uit de verlichtingszaak van Leo Koek [Ridderstraat]. Een deel vanwat nu de bad en sanitairzaak is. En op de hoek  [wat nu de babyzaak is, was de boekwinkel van Sterk.
De drie panden zijn onder vader Niek van Rosmalen] in 1962 'gigantisch' verbouwd, vertelt Léon van Rosmalen die de zaak tegenwoordig beheert. Joep 'doet' de Rompert en Niek van Rosmalen genoemd naar zijn vader Niek, heeft de speciaalzaak in bad- en sanitair op Ridderstraat 22.Ridderstraat 22,  de bad-en sanitairzaak van voorheen Niek en Carla van Rosmalen, waar broer Léon en dochter Charlotte intrekken.

foto © paul kriele, 20 november 2016.-Rechts: De drie panden samengevoegde opanden op Fonteinplein 9/11, 13 en 15, die al in 1962 gigantisch werden verbouwd tot Van Rosmalen. 
Niek heeft de speciaalzaak in bad- en sanitair op Ridderstraat 22. 
In 1972, bij een nieuwe aankoop,
kreeg de zaak de huidige omvang.

Op deze plek komt een dames-en
herenmodezaak Essential van een
Belgische firma meet exklisieve vooral  damesmode.
-Rechts: De verbouwingstekening van mei 2004.
-Onder: De verbouwingstekening 
van 1962 voor Fonteinplein 9/11, 13 en 15.

foto's © paul kriele,19  en
20 november en 28 december 2016.

De ouste, Joep van Rosmalen [*1946], had een zaak in het Rompertcentrum die hij een jaar of drie geleden al verkocht.

Daarmee komt een eind aan de Van Rosmalens als Bossche ondernemers, van wie overgrootvader als aannemer/metselaar ooit begon.

Opa Jos van Rosmalen was metselaar zoals toen een aannemer werd genoemd. Dat vak was overgegaan van vader op zoon. Deze Jos voerde zijn ambacht uit op de Wolvenhoek evenzijde tegenover het huidige Stadskantoor [voormalige Rijkswaterstaat en daarvoor Rijksbelastingkantoor]. Daar woonde ook diens vader overgrootvader Jan, ook een metselaar van beroep. Opa Jos was ook bij de vrijwillige brandweer.

Overgrootvader Jan, die nog in Bossche Pracht als de pater familias van de Van Rosmalens staat afgebeeld, had 6 à 7 zonen van wie er meerdere de richting van aannemer zijn uitgegaan. In 1912 heeft opa Jos van Rosmalen de panden Fonteinstraat 9-11 aangekocht, zo vertelde indertijd moeder Van Rosmalen-Horsten, de moeder van de huidige generatie zakenlui Joep, Léon en Niek.

Terug naar boven