Stadsdichterverkiezing Doeko L. en Friso Woudstra naar de finale

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2019 | Gewijzigd op: 16-09-2019

Doeko L. en Friso Woudstra [zie foto's hieronder] hebben  zaterdag 12 september 2019 in de Bossche Brouwers  aan de kade [Tramkade] de voorronde van de stadsdichterverkiezing gehaald.  Op vrijdag 30 november 2019 dienen ze onderling de finale te betwisten. Het is overigens nog geen officieel, maar officieuze, erkende  titel. 

Bericht van 12 augustus 2019 Verkiezing stadsdichter op Tramkade
Op zaterdag 14 september 2019 wordt  aan de Tramkade 'Bij de Bossche Brouwers' onder het motto 'Letterbekken' voor het eerst een Bossche stadsdichter gekozen. 
De kandidaten zijn: Friso Woudstra, Marion Kerkhof,  Jeanine Hoedemakers en Doeko L. 
Bij de verkiezing vallen er twee kandidaten af en de twee overgebleven kandidaten gaan door naar de laatste ronde die op zaterdag 30 november 2019 plaats vindt.
De jury bestaat uit: Nick.J Swart,oud stadsdichter van Ttilburg, Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem, Arnoud Rigter, oud stadsdichter van Eindhoven, Ilona van den Koedijk van Buro Babel.
 
Boven: Friso Woudstra:'Den Bosch is een stad waar ik me thuisvoel.
Het is een warm bad. Ik doe al iets voor de stad als muizkant. Ik houd van rauw en persoonlijk. Dat heeft de stad ook in zich'. 

Doeko L.: 'Vanuit Den Bosch doe ik al 20 jaar me in dichtvorm uiten. Dat floept er soms zomaar uit als ik enthousiast word van de taal'
 
Jeanine Hoedemakers: 'Stadsdichter is een functie die echt bij deze tijd hoort. Den Bosch en ik hebben een lange geschiedenis samen. Mijn verhalen variëren van amusant en anekdotisch tot de vinger op de zwakke plek leggend ' 
 
Marion Kerkhof:' Mijn leerschool in Den Bosch -echt mijn stad- waren  
hiphop, rap en urban arts. Die stromingen inspireerden mij.
Als stadsdichter zou ik graag drempels weg slopen'.

Elk van de kandidaten heeft, met een collega-act uit een aangrenzende discipline, een mini-voorstelling van 20 minuten voorbereid.


 

Terug naar boven