Hernieuwd Kindcentrum binnenstad: KC Het Stadshart

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-08-2019 | Gewijzigd op: 19-08-2019
..........
Hierboven: Wethouder Ufuk Kâyha
en directeur Kindcentrum Stadshart Marcia Wens.


foto's © marjon zijlstra, 19 augustus 2019.
........................................................................................

Kindcentrum Stadshart is het hernieuwde kindcentrum in de binnenstad.  Daarmee gaat het bekende kindcentrum Bossche Broek Centrum los van Bossche Broek Zuid en KC Bossche Broek Zuid gaat verder onder de naam Zuiderster. Wethouder Ufuk Kâyha zal maandagmorgen 19 augustus 2019 het  nieuwe KC openen door het nieuwe logo te onthullen.


Een kindcentrum is een centrum voor kinderen van 0 t/m 13 jaar. Dit betekent dat er één voorziening is voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot en met 13 jaar. Het aanbod van kinderopvang is nieuw op KC Het Stadshart. Voorheen was hier naast onderwijs al BSO, TSO en een peuterarrangement gevestigd. Er is een gemeenschappelijke pedagogische en didactische visie en werkwijze. Binnen een samenwerking tussen Kanteel en Signum wordt op KC Het Stadshart onderwijs en opvang verzorgd in een klimaat dat uitnodigt tot samen spelen, samen leren en samen ontwikkelen.
Het grote voordeel is dat door de intense samenwerking een ononderbroken ontwikkelingslijn voor de kinderen mogelijk is in samenwerking met andere kinderen van verschillende leeftijden. Hierdoor krijgt ieder kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
 De nieuwe naam voor het kindcentrum is bedacht door een leerling van het kindcentrum. Dit logo is samen met de leerlingenraad tot stand gekomen.