Babel brengt serenade bij ouderen met een momentje poŽzie

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-05-2020 | Gewijzigd op: 01-05-2020
Op initiatief van Babel ewn in samenwerkling met Farent trekken vanaf donderdag 30 april 2020  meerdere malen per week twee theaterdocenten de stad in om ouderen met wat  kunst afleiding te bezorgen. Zo maakten bewoners van de flat aan de Socrateslaan vanachter hun keukenraam, dankzij de theaterdocenten Mieke Klomp en Ellen Manders dit,  wat beiden een ‘buurtserenade’ noemen, tafereeltje mee. Met een op een bord geschreven gedicht boden de twee wat poëzie aan en toonden tegen het keukenraam, op hout afgebeelde bloemen.
Na afloop stak de luisteraar,  of luisteraarster, even zijn/haar duim op om te tonen dat ze de mini -voorstelling  mooi vonden. 

De bewoners ontvangen, als aankondiging van het bezoek, vooraf een flyer in de brievenbus.
 
.....
-Bezoek aan bewoners van de Socrateslaan op Zuid.
Boven: Mieke Klomp die een tekst voorhoudt : Wij komen een raamgedicht brengen. Vindt u dat goed? Steek dan uw duim omhoog.
 
-Onder: Mieke Klomp met collega theaterdocent Ellen Manders [l.]
voor het raam van een van de bewoonsters met een momentje poëzie.


foto's © klaas van leeuwen,  30 april 2020.
.....

Babel noemt het  genieten van een cadeautje aan huis in  tijden van isolement

Alle buurtserenades worden aangekondigd middels een flyer in de brievenbussen op de betreffende locatie. Woont u op een locatie waar genoten kan worden van een buurtserenade? Blijf dan binnen en geniet! Wanneer bewoners toch naar buiten komen zal het optreden worden afgebroken. De buurtserenades van Babel zijn ontstaan in samenwerking met Farent