Start bouw Nieuwehage

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2005 | Gewijzigd op: 03-02-2009
Inleiding
Tussen Zuid-Willemsvaart en de Aa ligt het verzorgingscomplex van de Stichting Nieuwebrug. Dat bevat een verpleeghuis Gervenhof en het bejaardenhuis Ter Aa. Dat laatste tehuis is na bijna 30 jaar aan renovatie toe.
Het Bossche bureau Molenaar Koeman behartigt het bestekmatige deel van het project en het Bredase bureau Oomen Havermans Waltjen bv. heeft voor het ontwerp gezorgd.
Het project bestaat uit een deel binnenstad en een deel Ploossche hof waar een geheel nieuw tehuis is voorzien.

tekening © bureau Oomen Havermans Waltjen.


Bouwbedrijf Van Houteren is gestart met het aanbrengen van een bouwwand op het perceel Zuid-Willemsvaart/Gervenstraat Kasterenwal.  26 januari 2005
Op die plek is een nieuw zorgcentrum Nieuwehage gepland. Het tweedelige complex bevat laagbouw voor demente bejaarden en in de hoge flat 50 zorgplaatsen en 30 appartementen.
Het ontwerp is van het Bredase architectenbureau Oomen, Havermans en Waltjen.
Samenwerking SSW en de stichting Nieuwebrug
De bouw van het nieuwe zorgcentrum Noorderkroon in de Ploosche Hof is door procedures maanden vertraagd. ‘De omgeving’ vindt de nieuwbouw, ontworpen door Molenaar en Koeman in Den Bosch, te hoog. In de torenflat met elf verdiepingen, zijn ondermeer 125 zorgplaatsen en 35 [sociale] huurappartementen, gepland*. Ondersteunenden afdelingen en een loketfunctie komen meer op de begane grond. De bouw zal niet eerder aanvangen dan eind dit jaar. Het streven was erop gericht beide nieuwe tehuizen tegelijk klaar te hebben. De bewoners van ter Aa/Gervenhof verblijven tijdelijk in Coudewater. Stichting Nieuwebrug behartigt de bouw en exploitatie van de zorgcentra, SSW de particuliere bouw en verhuur.
Exact gezegd: 51 zorgappartementen, 34 verpleegplaatsen psychogeriatrie en 16 verpleegplaatsen somatiek. Naast /aansluitend aan dit tehuis- Noorderkroon -worden tegelijkertijd 31 luxe appartementen gebouwd.