Sloop Huize Ter Aa in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2002 De directie van de Stichting Nieuwenhage hoopt dat over een jaar de sloop begint van verzorgingshuis Ter Aa en verpleeghuis Gervenhof. Voor die twee komt nieuwbouw in de plaats: een op de oude locatie aan de Zuid-Willemsvaart en een nabij Ploossche Hof.
De bewoners en bewoonsters gaan tijdelijk naar Coudewater en nog een te bepalen tehuis. Coudewater komt in mei vrij doordat patienten van Oosterhof weer terugkeren naar hun verbouwde locatie aan de Eemweg.
Na deze operatie verdwijnen de namen Ter Aa en Gervenhof. Zij gaan over naar de naam Nieuwenhage locatie centrum en Nieuwenhage locatie Ploossche Hof. In totaal gaat het om 190 bedden waarvan circa 100 in het centrum. Ter Aa krijgt royalere én meer eigentijdse appartementen waardoor het interieur grotendeels wordt gesloopt. Hopelijk werken de procedure en de plannen rond Ploossche Hof niet vertragend, aldus voorlichter André Heijmans.
Directeur Richard Butter van projectbureau BOB dat het ontwerp maakte en architect Toon Oomen hebben de plannen vanmiddag gepresenteerd. Vanaf morgen zijn de maquettes in Ter Aa te bezichtigen.