Nieuwehagen: nieuwe stadstuin voor buurt & bewoners

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2012 Donderdagmiddag 7 juni 2012, om 2 uur is op een officiële en tegelijk feestelijke wijze de nieuwe stadstuin bij het verzorgingshuis Nieuwehagen in gebruik genomen. Dat gebeurde door Marcel Coolen, de locatie-manager van het complex, dat vroeger Huize ter Aa heette. Coolen lichtte in zijn welkomstwoord het ontstaan en de feitelijke functie van deze, door Hoveniersbedrijf Van Esch aangelegde tuin, toe. Daarbij werd de locatie-manager geassisteerd door Jo Lammers, ook een vrijwilliger. Maar  omdat deze bewoner van Nederveen degene is die het initiatief  nam voor de tuin, werd hij door de omwonenden voorgedragen bij de opening te assisteren.

Overzicht van de nieuwe binnenstadstuin bij Nieuwehage met locatie-manager Marcel Coolen en vrijwilligercoördinator Patricia van Weert.

foto © paul kriele, 7 juni 2012.
De locatiemanager Martin Coolen geescorteerd door Partricia van Weert, vrijwilligers cpördinator en José van Lankvelt en Michelle van Ingen van de activiteitenbegeleiding 'Cultuur en Recreatie'.

De tuin, die - om niet - is ontworpen door Manon Nederpel van Your Garden, bevat onder meer een overdekt zitje, een jeu de boulesbaan en een oude waterput.


'De tuin heeft een specifieke buurtfunctie. Dat is de opzet geweest de bewoners om met de buurt in contact te brengen. Daarom is er - naast de succesvolle biljartclub- nu [ook door die biljarters] een jeu de boulesclub opgericht.  Daarmee leggen we de link naar de omwonenden, benadrukt Coolen.
'Ik vind ook het noemen van de sponsoren [zie foto] erg belangrijk maar nog sterker vind ik de inbreng van de bewoners. 
Die sponsors hebben veel geld ingebracht. Maar nog belangrijker vind ik het aandeel van de bewoners. Zij hebben met eigen geld voor meer dan € 6.000 gedoneerd, door onder andere op de 'Open dag' met een emmer rond te gaan.'

-Boven: Het rijtje hoofdsponsors en rechts een fotoreportage van de werkzaamheden door Hoveniersbedrijf Van Esch.
-Rechts boven: Een indruk van de tuin met zitje, jeu de boulesbaan en waterput
.

foto's © paul kriele,  7 juni 2012.

De ceremonie rond de  openstelling van de tuin werd ondersteun door het gelegenheidsorkestje 'Heimwee', dat de 'Open Dag heeft opgeluisterd en toen geld inzamelde en daarbij toezegde de opening ook graris te zullen opluisteren.Terug naar boven