Van Goghwand in Korte Putstraat verlaat overgeschilderd....

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2019 | Gewijzigd op: 21-11-2019

Noch maandag 18,  noch dinsdag 19, maar pas op woensdagmorgen 20 november 2019 werd de omstreden [...] graffitiwand 'Vincent van Gogh', die er door Kings of Colors was aangebracht, wit overgeschilderd. 'Het was er te slecht weer voor,' zei een woordvoerder vande gemeente als verklaring van de vertraging.
 


Korte Putstraat hoek Kerkstraat

Een blanke saaie 'kunstmuur..', dat bleef over van een mooi initiatief waarmee 'kunstkenners' zich bemoeiden.

foto © paul kriele, 21 november 2019.
.........................................................................................

.

Bericht van 18 november 2019: Graffitiwand met Vincent van Gogh van Kings of Colors is er nog....
De Van Goghwand van Kings of Colors
op hoek Korte Putstraat-Kerkstraat 63
aandag 18 november 2019 /14.25 uur.


foto © paul kriele, 18 november 2019. 
..............................................................................

Bericht van 14 november 2019/16.00 uur:  Communicatiefout ?? bij afwijzing kunstwerk op wand Korte Putstraat- hoek Kerkstraat met Vincent van Gogh.
Wat er precies aan de hand was donderdagmiddag is is nog niet helemaal duidelijk.  De gemeente, wat eerst gedacht werd, speelt in ieder geval geen rol. Tenminste, zo zegt een woordvoerder van de gemeente dat.. Het is wel een communicftiefout bij de ondernemers. Met name de pandeigenaar van Kerkstraat 63 is het niet met de  muurschildering eens. Wat er precies aan de hand was donderdagmiddag is nog niet helemaal duidelijk. Maar het is wel een communicatiefout bij de ondernemers geweest. 
Ook andere ondernemers uit de straat zijn niet echt positief. Maar plotseling zaten de twee grafitti kunstenaars, Jan Henk van Ieperen en Patrick de Kaste, donderdagmiddag, toen het werk nagenoeg klaar leek, chagrijnig achter een biertje op het terras van Zoomers. Ze dachten nog dat de gemeente het werk had laten stil leggen. Dat bleek bij navraag toch anders in elkaar te zitten. Het enthousiasme bij de ondernemersvereniging was aardig verstoord geraakt. Het werk moest worden gestopt.
Conclusie  Maandag is de muurschildering achter een witte verflaag verdwenen. Werk voor niks geweest en de beide kunstenaars  Patrick de Caste en Jan Henk Jan van Ieperen balen. 

 Bericht van donderdag  14 november 2019 [11.00uur] Van Goghwand op hoekpand Kerkstraat 63-Korte Putstraat bijna klaar.
In de Korte Putstraat, net om de hoek met de Kerkstraat, zijn Jan Henk van Ieperen en Patrick de Kaste van Kings of Colors bezig op een kale muur  graffiti werk, geïnspireerd op de  Brabantse schilder Vincent van Gogh, te realiseren. Eerder was al een muur in de Sintstratenbuurt met een meters hoog werk van  Eric van Boxtel [bericht dd. 28032019] beschilderd.
Dankzij de gezamenlijke ondernemers - onder aanvoering van  bestuurslid Roel Immens- van de Korte Putstraat, komt dit kunstwerk tot stand. Het refereert ook naar de straat, want rechts onder staat, alhoewel het 2019 is, het jaartal 1459. Onderzoek leerde de makers dat in dat jaar de straat haar naam kreeg. De naam  is afgeleid van een put die -overigens -in de Lange Putstraat heeft gestaan. Ook de naam Vincent van Gogh keert terug op het kunstwerk.
.....
Graffiti van Kings of  Colors gerealiseerd nav het
Vincent van Goghjaar. Locatie hoek Korte Putstraat-Kerkstraat.

-Boven: Patrick de Kaste en onder Jan Henk van Ieperen
met rechtsonder, achter de oranje ladder, het jaartal 1459.


foto's © paul kriele, 14 november 2019.
 
.....


Terug naar boven