JOVD pleit voor kermisondernemers en opheffen 1,5 meter

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2020 | Gewijzigd op: 01-07-2020
Momenteel wordt de horeca goed geholpen door de gemeente maar de kermisondernemers niet. 'Dat is oneerlijk” pleit voorzitter Vince Janssen van de JOVD ’s-Hertogenbosch  Deze ondernemingen hebben al enkele maanden geen omzet kunnen draaien. Dat lijkt ook na 1 juli niet overal het geval te zijn. De kermisbranche dreigt om te vallen. Ondanks dat vanaf 1 juli weer grote evenementen toegestaan zijn, dreigt vanwege de anderhalve meter maatregel de kermis in ’s-Hertogenbosch niet door te gaan. “Het is raar dat een evenement alleen kan doorgaan als de anderhalve meter gehandhaafd kan worden, waarom wordt er niet meer gekeken naar de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers?” reageert voorzitter Vince Janssen van de JOVD ’s-Hertogenbosch naar aanleiding van de uitspraak van burgemeester Jack Mikkers.

De JOVD ’s-Hertogenbosch pleit dan ook voor een pro actieve aanpak vanuit de gemeente om locaties vrij te geven aan evenementen zoals de Bossche Kermis, zodat deze aankomende zomer gewoon weer omzet kunnen gaan draaien en niet failliet gaan.
Ten slotte zien wij graag een verandering in het beleid omtrent de anderhalve meter maatregel tijdens evenementen. Leg deze verantwoordelijkheid meer bij de bezoekers zodat wij Bosschenaren met zijn allen deze zomer verantwoord kunnen genieten van de Bossche Kermis of andere gezellige evenementen.