Woensdag 9 oktober finale van de kinderkookwedstrijd AgriFood capital

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2019 | Gewijzigd op: 09-10-2019
 
Het team links onder leiding van 
kok Hans van der Kruijf 
van cateraar Henri uit Drunen
met de kooksters Fieke, Eefke en Marith uit  Bernheze van de Mozaïek  en rechts het team Petja en Weslong van De Vlieger uit Uden  met de kok van 'Eten bij Volkel'.


foto © paul kriele, 5 oktober 2019.
.................................................................

Aanstaande woensdag 9 oktober 2019 vindt in AgriFood Capital de finale plaats van de jaarlijkse kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Maar eerst werd zaterdag 5 oktober 2019 in de keukens van het KW1C, de Mega Live  Battle gehouden waarbij de 16 teams uit Noordoost-Brabant zich op gebied van koken van hun beste kant moesten laten zien. Dat bevatte de keuze van gerechten, de [voor-]bereiding, het koken en het presenteren aan de jury .
De zestien team waren in twee groepen verdee. Eerst begon het ene team met koken en tegelijkertijd het andere team met de Workshop Foodfotografie door Kyonnen Leyser. Na anderhalf uur draaide het programma om en starte team B met koken en team A met de Foodfotografie.

De teams waren: team A  Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Uden en 's-Hertogenbosch.  Het andere team B bestaat uit Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Sint-Michielsgestel. Na afloop  van het kookprogramma van anderhalf uur serveerde elk team haar bereide gerechten uit aan de jury. 

Voor de leden van de 18 teams zie onderaan dit artikel.

Ook zal woensdag 9 oktober 2019, dankzij het winnende team, van hun stad de Smaakburgemeester 2019 worden benoemd.
 
....
.............

-Hierboven het team met drie jongens: van de Klimop in Boxmeer: Daan,Tijl en Vince met kok Jaap Volman van restaurant Boompjes  in Overloon.

-Bovenaan: het team met Marith, Eefke en Fieke uit Bernheeze van de BBS de Mozaïek.Op de achtergrond 'chef kok'stond op zijn koksmuts Serr die namens de horeca-opleiding bij het KW1C het jeugdige team begeleidt. 

-Hieronder: Niels, Deniz [groep 8] en Lars [groep 7] van St.Jozef in Grave me thun coach kok Michel van der Vliot  van Defensie [operationeel catering].


-Onderaan: de jeugdige kok Felice van de school Uilenbrink
met haar coach kok Alex van Rossum uit Veghel. 


foto's © paul kriele, 5 oktober 2019.  
.....
................................
 
Links Guusje en Ilonka van
de BBS de Fonkeling uit Berghem met kok Roland Biermans van Vitam catering.

Rechts: Kok Niels
van Kessel van Foodstudio
De Drie Burgemeesters
uit Sint Anthonis, die Ilonka
en Maud van de Meander begeleidde.


foto © paul kriele, 5  oktober 2019
.................................................


Honderdéénendertig teams stuurden dit jaar hun beste gerecht in voor Keukenbazen, van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant. Maar hier zijn ze dan: de teams die doorgaan naar de finale van Keukenbazen, de Mega Live KookBattle. Die vindt plaats op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

De achttien teams
-Bernheze: Team F.E.M. Fantastisch Eerlijke Maaltijd & Fieke Eefke Marith. Keukenbazen Fieke, Eefke en Marith doen mee met hun gerecht Trio Lekkerrr.
-Boekel: Team Keukenrollen. Keukenbazen Stef en Kian met hun gerecht Vegan Portobello Burger.
-Boxmeer: Team De Drie Musketiers. Keukenbazen Vince, Tijl en Daan maakten een Verspil Niets Visje met Boerenkool.
-Boxtel: Team Flower BiTe. Keukenbazen Fleur en Nienke met hun gerecht Tortilalaa. 
-Cuijk: Team Culi Twins, Sara en Emma met hun gerecht Dwars door den Hof.
-Grave: Team De Drie Boertjes. Keukenbazen Deniz, Niels en Lars met hun gerecht Van Eigen Land!!!! Hapje Gezond.
-’s-Hertogenbosch: Team Keukenmasters. Keukenbazen Joshua en Fadi maakten Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot.
-Heusden: Team De Soepies. Keukenbazen Manon en Maud maakten Tomaten met Platbrood en Tomaat-Komkommertaartje.
-Landerd: De Drie Bakkertjes. Keukenbazen Luuk, Mees en Jens stuurden hun gerecht Kersttong in.
-Meierijstad: Team Moongirls. Keukenbazen Floortje, Mare en Filiz doen mee met hun Lekkernijen uit het Heelal.
-Mill en Sint Hubert: Team De Blitzzclub. Keukenbazen Ilza, Sjuultje en Lieke maakten het gerecht De Blitzzaardappel.
-Oss: Team Berg-Oss Kokkinnen. Keukenbazen Fleur en Guusje doen mee met hun gerecht Hachee met Puree.
-Sint Anthonis: Team Aknoli Duam Power. Keukenbazen Ilonka en Maud maakten Boontjes Brood in 2 variaties, Groentevingers, Fruitsalade à la Aknoli en Appel-Perenmoes à la Duam.
-Sint-Michielsgestel: Team The KitchenQueens. Keukenbazen Juna, Cato en Loes doen mee met hun gerecht Eekhoorntjesbroodsoep uit het Kookboek van Oma Elly met Stokbrood en Kruidenboter.
-Uden: Team Duo Pinotti. Keukenbazen Cos en Wes maakten een Super Vegaburger met Friet en Tzatzik

Terug naar boven