40 jaar Zuiderschans: Feestweek en een blik op nieuw tehuis gericht

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2012 | Gewijzigd op: 17-09-2012
In zijn toespraak bij gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het verzorgingshuis Zuiderschans op Zuid [Sweelinckplein] feliciteerde -uiteraard de Van Neynselbestuurder Guus Bannenberg de bewoners en het personeel en de vrijwilligers van Zuiderschans.
Bannenberg proefde al gelijk bij binnenkomst de warmte en de prettige sfeer die dit tehuis uitstralen en waarvoor hij ook complimentjes uitdeelde. 'Zuiderschans staat ook bekend als een tehuis waar men goed kan feesten. Met carnaval doen ze dat drie dagen, terwijl ze voor dit jubileumfeest drie weken hebben uitgetrokken,' aldus een vrolijke Bannenberg.

De Veteranen Harmonie uit Schijndel, die met een muzikaal optreden in de feestweek het spits af beet.
foto's © paul kriele, 17 september 2012.
Feest bij het 40-jarige Zuiderschans en nog wel drie weken lang met een gevarieerd programma.

In zijn korte toespraak blikte de sedert dit jaar aangetreden bestuurder ook alvast vooruit op de nieuwbouw en dus op het verdwijnen van dit tehuis*. ' Wie wil dat het er blijft staan?',  riep Bannenberg door de goed gevulde aula van Zuiderschans.  Niemand stak zijn vinger op....
'Sloop en dan nieuwbouw,' zei hij tegen de gasten en de pers,' zal dus spoedig volgen.

*Noot Sloop en nieuwbouw, zie ook artikel dd 5 september 2012  'toekomst Zuiderschans'Guus Bannenberg, voorzitter van
de Raad van Bestuur van de Van Neynselstichting.


foto © paul kriele,  17 september 2012.

Bannenberg: 'Veel gaat er veranderen. Over die ontwikkelingen heeft u in de ronde tafelgesprekken kunnen meepraten en meedenken.
Uit die bijeenkomsten is onder meer voortgekomen, dat u de voorkeur geeft aan kleinere teams en graag steeds dezelfde gezichten wilt zien. Ook dat u het nieuwe tehuis letterlijk en figuurlijk in het centrum van de wijk wilt hebben. Dus de omwonenden bij het tehuis wilt betrtekken,' zo vertaalde Bannenberg die gesprekken.

Marja  Leijten, al 40 jaar in dienst van Zuiderschans. Een toast op het 40 jarig jubileum van Zuiderschans.

Na een toast op dit jubileum fêteerde Bannenberg met een boeket bloemen ook nog tussendoor Marja Leijten, die 40 jaar geleden als stagiair in Zuiderschans begon en in 1975 haar vaste aanstelling kreeg.Terug naar boven