Nuttige projecten van Bosschenaar op Dutch Designweek Eindhoven

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2019 | Gewijzigd op: 19-10-2019
Zarerdag 18 oktober 2019 ging in Eindhoven de Dutch Design Week van start
Daar staat de in Den Bosch bekende Wouter Corvers, de ontwerper bekend door zijn objecten die een meervoudig gebruik [diversiteit en inclusiviteit]  tonen. De lange Bosschenaar Wouter Corvers , bekend door zijn tribune aan de kanaal en Minitopia op de Meerendonk [Poeldonkwegl heeft in de lichtstad  - op twee locaties- een bijzonder nuttig project gelanceerd.
Dit flessenrek met flessen water toont hoe weinig 5% van het dagejkgebrbva120lityerwij echt aan zuiver water gebruiken. Alleen als drinkwater en om te koken. De rest- ook kraanwater dus- gaat door de wc, is voor de afwas, om te douchen.

foto © wouter corvers 18 oktober 2019.
..................................................................

De lange Corvers  presenteert er 2050: Choose what you use samen met de 
Uitgevoerd ism de provincie Noord-Brabant en @ Het Lab (Campina) op de , Kanaaldijk-Zuid, 5613 LE Eindhoven [11:00 - 18:00 uur].

Corvers stelt dat Nederlanders  120 liter schoon drinkwater per dag gebruiken alleen voor huishoudelijk. Ze wassen ermee en spoelen het toilet door met kraanwater. Van die 120 liter schoon water is slechts 5% om te drinken of te koken. Dat brede gebruik toont een enorm verschil in al of niet nuttig gebruik van schoon drinkwater.
In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, ontwikkelde Wouter Corvers een interactieve installatie om te ontdekken of de Nederlander open staat voor alternatieve waterbronnen, zoals regenwater of lokaal gezuiverd water. 

Blikvanger in de Stationshal van Eindhoven Centraal ism  NS  dat  24 uur per dag is geopend

 
Deze wegwijzer ontwierp Corvers
om  reizigers niet alleen de goede
kant op te sturen, maar ook om
ze met elkaar in contact te brengen.
Heel dat aanbod van diverse reizigers bracht Corvers op de idee om een interactieve wip-bank te ontwerpen.

Interactieve Wip- bank wil zeggen
als zitbank met wisselende
zithoogte te gebruiken. 


foto © wouter corvers, 18 oktober 2019.
.,....................................................................

De opdracht was om een meetingpoint en wegwijzer te ontwerpen en te realiseren voor tijdens de Dutch Design Week. Naast reizigers de goede kant opsturen willen we reizigers graag met elkaar in contact brengen. De grote diversiteit aan reizigers bracht ons op het idee om een interactieve wip-bank te ontwerpen. Een bank waarmee je een perfecte zithoogte op een speelse manier kunt ontdekken. Zoek de juiste balans samen met jouw medereizigers waardoor jij heerlijk kunt zitten in de stationshal van Eindhoven.

Terug naar boven