Gemeente helpt bij een amper te betalen energierekening

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2021 | Gewijzigd op: 16-12-2021
Den Bosch, de gemeente, gaat mensen helpen die gezien hun beperkt inkomen in 2022 komen te zitten met een hoge energierekening komen te zitten en deze amper of niet kunnen betalen..Daarom heeft het Rijk de energiebelasting verlaagd. Daarnaast krijgen huishoudens met een laag inkomen volgend jaar een extra bijdrage van het Rijk..

Het Rijk stelt een aanvullende compensatie beschikbaar voor deze inwoners met een laag inkomen. Voor een groep inwoners is dit mogelijk niet voldoende om de hogere energierekening te kunnen betalen. Daarom roepen we inwoners die problemen hebben met het betalen van hun energierekening op om zich te melden bij 'Eerste Hulp bij Geldzaken'.

'Eerste Hulp bij Geldzaken' is hét loket van de gemeente voor inwoners met zorgen en vragen over geldzaken. Door mee te kijken naar de financiële situatie, kunnen we maatwerkadvies en -ondersteuning geven. De ondersteuning van het Rijk voor de stijgende energiekosten, helpt daarbij.
Oproep
Inwoners die problemen hebben met de energiekosten, wordt verzocht op tijd aan te kloppen bij Eerste Hulp bij Geldzaken. Via dat loket wordt de persoonlijke situatie bekeken en gezocht naar een oplossing op maat.
Daarnaast gaat de gemeente bekijken hoe huishoudens die met minder geld moeten rondkomen, kunnen betrekken in deze energietransitie. Want besparen op energie is goed voor je portemonnee en werkt duurzaam. Naast dat de gemeente tips geeft  over energiebesparing zijn er mogelijkheden voor subsidies voor duurzame maatregelen via Brabant Woont Slim (BWS).

Eerste Hulp Bij Geldzaken: telefoonnummer (073) 615 51 55 of digitaal contactformulier