Succesvol fotoalbum Ooit van fotograaf Marc Bolsius al in tweede druk

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-02-2022 | Gewijzigd op: 11-02-2022
Ooit, fotoalbum van Marc Bolsius al toe aan de tweede druk....
Op 11 -11 2021 heeft Coopers & Co een album met honderden spectaculaire foto’s uitgegeven.
 
......................
Marc Bolsius beleefde in 1999 als professionele fotograaf  zijn eerste carnaval in Oeteldonk. foto's uit boek Ooit van Marc Bolsius. Uitgave Coopers & Co.
....

De bekende fotograaf Marc Bolsius vatte onder de titel ‘Beleef Oeteldonk zoals het Ooit was en Ooit weer zal worden’ zijn indrukken over 22 jaar het carnavals vieren in Oeteldonk samen.
Het boek opent met een citaat uit Wim Kerstens lied: Bij ons staat op de keukendeur ’En wat er bij ons ook Ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval’.
Het luxe album van 30 x 30 cm verscheen in december 2021 bij Boekhandel Heinen in een oplage van 1.000 stuks. Het werd daar meteen al voor die maand voor Heinen het best verkochte boek. In januari 2022 volgde al een tweede druk van ‘Ooit’ met nog eens 1.000 exemplaren. Met een gevoel van verbazing en verrukking bekijk je al die ruim 300 prenten in dat kloeke boek. Waar, je zou bijna zeggen, geen Oeteldonker in ontbreekt. Het zijn dus ook momenten van herkenning, want Oeteldonk is met carnaval een klein dorp en niet alleen dan…
Bolsius zelf, al 22 jaar persfotograaf onder meer voor het Brabants Dagblad, noemt het Oeteldonks carnaval een cultuurverschijnsel. Nou ja, hoog en laag komt er in voor. ‘Ooit’ pakt die drie daagse viering, met een eigen identiteit, die niet alleen volgens tradities verloopt, in elf rubrieken samen…
‘Ooit’ [prijs € 39,95], verkrijgbaar bij boekhandel Heinen en het Oeteldonks Gemintemuzejum, is een uitgave van Coopers & Co.


Bericht van 7 november 2021: Impressie boekpresentatie van 'Ooit' van Marc Bolsius bij De Paternoster op 6 november 2021
 
De presentatie van 'Ooit' bij De Paternoster op de Markt.
-Hierboven: Marc Bolsius met echtgenote.
-Hieronder: Gelegenheidsfoto met burgemeester Jack Mikkers en de uitgever Bert Damen --Onderaan: De Toespraak van burgemeester Jack Mikkers.

foto's © henk van esch, 6 november 2021.

Fotograaf Marc Bolsius geeft boek over Oeteldonk uit, getiteld 'OOit'.  bericht dd. 5 november 2021.
 


...........
Marc Bolsius [*Schijndel,1956] zelfstandig fotograaf onder meer werkend voor het Brabants Dagblad. foto © paul kriele,  20 november 2016.

Marc Bolsius fotograaf  bij het Brabants Dagblad, heeft een fotoboek uitgegeven onder de titel Ooit,. Daarin staan foto’s die hij over het Oeteldonks carnaval heeft genomen. De verzameling 332 foto's bevat beelden van evenementen, mensen en gebeurtenissen, het straatleven en Oeteldonk bij nacht. De bijgaande teksten zijn van Bert Damen van uitgeverij Cooper & Co.
Zaterdag 6 november 2021 zal burgemeester Jack Mikkers in de Paternoster op de Markt het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
De uitgave is van Coopers & Co en het album  [224 pagina's] is gedrukt bij ADC.
............
Omslag van fotoboek van Marc Bolsius. die met zij fotoreportages en portretten prijzen in diverse categorieën bij de Zilveren Camera won.


Terug naar boven