Voorzitter Voedselbank Frans Koeman stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2020 | Gewijzigd op: 29-04-2020
Frans Koeman stopt na tien jaar voorzitterschap met de Voedselbank. Koeman die vóór die tijd voorzitter was van  Vincentius, was in zijn werkzame leven partner bij het Vughtse architectenbureau Molenaar & Koeman. In die periode heeft hij onder meer de drie flats aan de Gregoriussingel ontworpen.  Na tien jaar vindt de gedreven Koeman het mooi geweest. Diens opvolger wordt Lodie Hofland.
Hofland is onder meer werkzaam  geweest als facilitair  manager bij het Leger des Heils [2005-2011], 1 jaar directeur  Villa Pardoes [2004], projectleider bij Compassion Apeldoorn [2011-2013] en laatstelijk [22 jaar] interim manager/projectleider bij Hofland Interim en Projekt Management [1991-2013].
 


Frans Koeman, 68 jaar, 
stopt als voorzitter van de
Voedselbank 's-Hertogenbosch.

Wethouder Huub van Olden
sprak woensdagmorgen
29 april 2020 in de Voedselbank,
na de  overdracht van de bestuurshamer,
een dankwoordje uit. 
...................................................................

De 68-jarige Frans Koeman zag in tien jaar tijd dat de plaats van de Voedselbank in de Bossche samenleving aanzienlijk is toegenomen. Numeriek van ooit 400 gezinnen naar momenteel 500 gezinnen met 1300 afnemers. ‘Koeman: ‘Maar gezien het aanhouden van de crisis verwacht ik dat we zullen uitkomen op 600 à 900 gezinnen. Elke week gaat er 25 ton voedsel door. Er rijden drie koelvrachtwagens in de regio om voedsel op te halen. Met 170 vrijwilligers ‘in dienst’ raak ik daar volledig van onder de indruk . En dat allemaal voor mensen die aan de andere kant van de inkomens klasse zitten…..
De laatste twee maanden van de crisis ontstonden er enorm veel aanmeldingen. Ook van degenen die bij de uitgifte willen helpen. Dat waren er honderden en ook nog, zonder dat er publiciteit voor is gedaan. Daarnaast ontstond aan de sponsorkant en van de kant van leveranciers een groot aanbod van voedsel. Laatst kreeg ik nog een aanbod van 100.000 eieren! Allemaal zonder dat we er moeite voor hebben gedaan.
Die aanmeldingen dat waren merendeels jongeren. Dat kwam ons goed uit. Daardoor konden we de ouderen uit de meer kwetsbare groep uit de frontlinie halen.
Twee werelden
'Ik heb twee loopbanen achter de rug,’ zegt Koeman. ‘De een in de architectuur en de ander in de armoede. Dat zijn twee werelden die ik heb meegemaakt’. Die laatste periode schaart Koeman onder ‘een fantastische beleving’. ‘Die loyaliteit en saamhorigheid, dat geeft je een geweldig gevoel.’
En wat brengt de senior om zijn dagen te gaan vullen ? Hij houdt van reizen. Koeman: ’Maar dat zal voorlopig niet meer zo lukken. Kijk, ik behoor nu zelf ook tot de risicogroep. En’, zegt ie, ‘ik heb mijn drumstel weer van het zolder gehaald’.
’Ja en mijn dochter , die in Mexico woont en waar ik een paar maanden geleden van terug ben gekomen, heeft een huis gebouwd. Daar zou ik haar graag bij gaan mee helpen. Ook dat zit er voorlopig niet in’.

Terug naar boven