KLM Dutch Open golftoernooi in Cromvoirt uitgesteld naar 2022

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2021 | Gewijzigd op: 06-10-2021
De tweede [102de] editie van het  golftoernooi KLM Dutch Open is verschoven naar het weekeind van Hemelvaart van 26 t/m 29 mei 2022. Locatie: Bernardus Golf Hole in Cromvoirt. Het zou dit najaar worden gehouden.
 
...
.......................
Bijgaande kleine foto van het complex annex restaurant Noble Kitchen in Cromvoirt.
foto © henk vanesch, 27 mei 2018.

Bericht van 7 juli 2020 KLM open op golfbaan Bernardus  in Cromvoirt afgelast 

Bericht van 18 december 2019:  KLM open golftoernooi september 2020. De recent verruimde COVID-19 maatregelen sluiten niet voldoende aan bij de specifieke eigenschappen en publieksbewegingen van een golftoernooi zoals het KLM Open. Om die reden kan de overheid geen vergunning verstrekken op basis van het door de organisatie gepresenteerde aangepaste plan.

KLM Open 2019 met winnende put van Sergio Garcia (fotograaf Freek van den Bergh) Als gevolg daarvan heeft de organisatie van het KLM Open moeten besluiten om de editie van 2020 af te gelasten. “Ondanks de versoepelde maatregelen moesten er zoveel aanpassingen worden gedaan om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen, dat het binnen de nog beschikbare tijd en de gewenste ambitie, een onmogelijke opgave was om een aangepast KLM Open te organiseren”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter

......................................

KLM open gaat de volgende drie edities zich op de golfbaan Bernardus in Cromvoirt voltrekken. Daarmee verlengt KLM Nedrland het contract
als partner en naamgever van het KLM Dutch Open tot en met 2022. Woensdagmorgen 18 december 2019  werd dat in Cromvoirt door KLM-directeur Harm Kreulen bekend gemaakt.
 De 101ste editie van het KLM Open vindt plaats van 17 t/ m 20 september 2020. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.
 
Harm Kreulen, directeur KLM Nederland [l.] en toernooidirecteur Daan Slooter bekrachtigen met een handdruk het contract voor KLM Open in Cromvoirt.  

foto © KLM Open/ Ronald  Speijer,
18 december 2019.

Het eerste Dutch Open werd gespeeld in 1912. In 1981 kreeg het toernooi voor het eerst een naamgever: KLM Dutch Open. KLM was titelsponsor tot en met 1990. In 2004 heeft de luchtvaartmaatschappij de draad weer opgepakt. Sindsdien is zij onafgebroken als titelsponsor verbonden aan het grootste internationale golftoernooi op Nederlandse bodem.

Harm Kreulen, directeur KLM Nederland: ‘KLM is verheugd met de verlenging van haar titel-sponsorschap voor het KLM Open tot en met 2022.'
Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: ‘Het partnership tussen het Dutch Open en KLM is een van de langstlopende samenwerkingen in de Nederlandse sport en op de European Tour. Wij zijn ontzettend blij en trots dat zo’n krachtig en Nederlands bedrijf als KLM heeft besloten haar verbinding met het toernooi te verlengen. Dat is een groot compliment aan de organisatie, sportmarketingbureau TIG Sports, en bevestigt eens te meer de synergie tussen KLM en de golfsport.

De perskonferentie in Bernardus in Cromvoirt

-Boven:
Toespraak door toernooidirecteur Daan Slooter.

-Rechts boven: De zaal in Bernardus met
genodigden. Rechts achteraan Robert van
der Wallen in donker blauw colbert, die op
de foto rechts ook een welkom en inleiding hield. 
Links: Harm Kreulen directeur KLM Nederland.

foto's © henk van esch, 18 december 2019.

Impressie golfbaan Bernardus 
.....
.....................
Zicht op restaurant bij Bernardus Noble Kitchen en op de golfbaan.

foto's © paul kriele, 21 oktober 2018 en henk van esch, 27 mei 2018 [m.] 
.....


Terug naar boven