Stoa&parkeergarage verkocht Van Deursen Groep/Kunstwinkels moeten leeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-12-2019 | Gewijzigd op: 27-12-2019
Door de verkoop aan de Van Deursen Groep* moet de Stoa [passage] naar de parkeegarage Q-park in januari 2020 al leeg komen

De kunstwinikels  in de passage naar de parkeergarage in de Stoa [op Burg. Loeffplein],  zoals Kunstatelier, Kleurraak, Iets moois aan de Muur  en De Pijp Leer & Ambacht dienen per 14 januari 2020 vrij te komen.  Dat is het gevolg van de koop door de Van Deursen Groep van de Stoa van eigenaresse, de investeerder Aberdeen. Twee Kubra-Art en Kleurraak  zitten er vanaf febrauari  september 2017 en de andere twee, Kunstatelier en De Pijp Leer & Ambacht vanaf setrembrr dat jaar.

* Bericht van 12 december 2019: Van Deursen Groep koopt Stoa en parkeergarage
De winkelgalerij op het Burg. Loeffplein zou met de parkeergarage ijn verkocht aan de Van Deursen Groep van John van Deursen. De Stoa heeft -gezien de vele wisselingen in de detail, die er zich hebben voorgedaan- niet echt een  rooskleurige reputatie . Maar Van Deurzen ziet er blijkbaar wel iets in, mogelijk in een visie op het toekomstige Gasthuiskwartier.  In die opzet zou eerst nog sprake zijn -al is het op lange termijn van de afbraak van de parkeergarage Q-park Tolbrug.  Overigens wel of geen sloop het is een strategische zet in het licht van een locatie voor een van de Shoebyzaken, een keten van damesmodezaken die onder beheer van zijn vrouw valt..
 
De Stoa heeft niet echt
een  rooskleurige reputatie . 


foto's © paul kriele, 3 juli 2017