Watersportvereniging Viking viert 90 jaar met opening Schultelokaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-12-2019 | Gewijzigd op: 21-12-2019
Zaterdag 21 december 2019, twee jaar nadat de watersportvereniging Viking werd geteisterd door een brand kon in alle glorie het 90-jarig bestaan worden gevierd en werd door Jarno Trum met een scheepstoeter het nieuwe Schultelokaal geopend. Dat werd kort na carnaval 2019 gebouwd door  aannemer Louis Huisman uit Gemert  en binnen negen maanden met hulp van tientallen vrijwilligers afgebouwd en ingericht. 

Toespraak door voorzitter Carl Sparwer
'Het is gelukt, mensen, binnen twee jaar de opening van de nieuwe loods en het sanitair op het terrein van de Viking.
Op 23 december 17 stonden we op de smeulende resten van wat we toen al de mooiste loods en het meest geweldige sanitairgebouw van Nederland vonden want zo zijn we met zn allen: trots en niet bescheiden. En waarom zouden we bescheiden zijn? De brandweer bluste een allesverwoestende brand in een paar uur tijd, het vuur dat toen is opgelaaid binnen deze vereniging zal, zo hopen we, nog lang branden. Ja dat vuur werd aan onze schenen gelegd, en we liepen het uit onze sloffen, verzekeringsmaatschappijen, experts, tussenpersonen, gemeenteambtenaren leden die het een wilden, leden die het ander wilden , leden die ongeduldig werden of het allemaal niet meer zo geloofden.
 
......
-Het nieuwe Schultelokaal en de Vikinghaven met zo ongeveer ruim 200 boten.
Het dubbellokaal bevat een vergaderlokaal, cursusruimte, bestuurskamer
en sanitair met kleedruimten. Het ontwerp is van architect Ronald
Wilken die geïnspireerd raakte door Noorse vissershuisjes.

-Hieronder de haven waarover havenmeester Wim Wijgen
de scepter zwaait en diens vrouw het clubhuis beheert.


foto's © paul kriele, 21 december 2019.
....


Vervolg toesrpaak voorzitter Carl Sparwer
'Maar het vuur bleef woeden en was niet te blussen: een geheel nieuw en vernieuwend idee ontstond, de vereniging ging er pal en massaal achterstaan en langzaam aan werden ideeën en dromen werkelijkheid. Een state of the art sanitairgebouw dat nu al genoemd wordt in watersportend Nederland, een nieuw Schultelokaal voor vergaderingen, cursussen en jawel,feesten ! Loodsen waar meerdere boten in kwijt kunnen en een werkplaats waar je je klushart kunt ophalen en dat alles in een niet alledaagse stijl,' zo zei de vooorzitter.
Sparwer toonde zich trots over deze nieuwe accommodatie en sprak zijn bewondering uit over de inzet van vele vrijwilligers en soms ook van hun famieleden.
'Dankbaar voor het doorzettingsvermogen, het geduld, de overtuiging dat het zal lukken, de tomeloze inzet, de toch altijd weer hervonden samenwerking, de eensgezindheid, vakmanschap, het verkrijgen van subsidies, het plezier dat door zoveel mensen is aangewend om dit met elkaar te realiseren. Laten we alle partners echtgenoten, vrienden vriendinnen, kinderen van de mensen die hier zo ontzettend veel gedaan hebben, bedanken voor de tijd dat we ze hebben mogen lenen'.

Na een applaus gaf de voorzitter het woord aan burgemeester Jack Mikkers die samen met  het jongste lid Jarno Trum de officiële openingshandeling verrichtte.
 
.....
Een - vanwege de kersttijd -verlicht feest. Met WSV de Viking op naar de 100 !

foto's © paul kriele, 21 december 2019.
..... 

Terug naar boven