Oud-CDA-politicus Harry Aarts [90 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2020 | Gewijzigd op: 28-03-2020
Voormalig CDA- politicus Harry Aarts
* Den Bosch,  9 maart 1930
+Tilburg, 25 maart 2020 overleden.

foto © familiearchief 
...........................................................


Op woensdag 26 maart 2020 is oud CDA –politicus Harry Aarts op 90-jarige leeftijd overleden. Het coronavirus werd de Bosschenaar in hart en nieren fataal.

Harry was een neef van de bekende Louis Aarts, die aan de basis stond van vele Bossche verenigingen. Via de 97-jarige Riet Ploegmakers-Aarts, is haar zoon Marcel ook aan deze tak van de Aartsen gerelateerd. Riet zei niet voor niets: ‘Politiek zit in de familie.’  Want ook de vader van de moeder van Marcel Ploegmakers, opa Jo Aarts en tegenwoordig CDA-raadslid Marcel Ploegmakers, zat resp. zit in de gemeenteraad.

Harry Aarts begon in 1953 zijn politieke carrière voor de KVP in de Bossche raadszaal. Van 1965 -1974 was hij burgemeester van Berkel-Enschot. In 1973 werd Harry lid van de Tweede Kamer [tot 1993]. Aarts was jaren lang voorzitter van de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.
Aarts heeft zich altijd, tot zelfs kort voor zijn dood, een vitale man getoond. Zelf 90 jaar, ging Harry met zijn nieuwe geliefde, een 80-jarige buurvrouw, onlangs op reis naar Zuid-Afrika waar hij –na de bevrijding van de apartheid, ook al eens als delegatievoorzitter BZ was geweest. Die vitaliteit was bij Harry ook merkbaar toen hij na de dood van zijn vrouw verliefd werd. Dochter Marie-Claire noemt hem dan ook ‘Een wonder en inspiratie voor velen . Vader wilde graag 110 jaar worden…. Liefde geeft je wilskracht, zei hij. Maar tegen het coronavirus was de liefde niet opgewassen.’

Over Harry Aarts bestaat ook, in het boek 'De Mensch is tot werken geschapen', in het  hoofdstuk ’Aarts-katholiek’,  van Frans van Gaal, een levensbeschrijving. De crematie heeft in besloten kring plaats gevonden.
Later dit jaar zal er rond Harry Aarts een herdenking worden gehouden.