Bruna Zanin 'Moeder Zammatteo' overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2020 | Gewijzigd op: 04-04-2020
Op 31 maart 2020 is Bruna Zanin-Meggiorini, beter bekend als ‘Moeder Zammatteo, op vijf maanden na, negentigjarige leeftijd overleden. Bruna, de weduwe van Antonio [roepnaam Nino] Zanin, leidde in de jaren 50-70 de ijssalon op de Hooge Steenweg.

Deze Italianen zijn in 1920 als terrazzowerkers naar Nederland gekomen. De broers van Nino, Serafino en Olvino zetten op de Veemarktkade een terrazzowerkplaats op. Later vestigden zij zich op het Kardinaal van Rossumplein. Die zaak ging over de kop door de crisis van de jaren dertig en de daarop volgende oorlog.
Moeder Bruna Zanin-Meggiorini
en zoon,  wijlen Nino Zanin
in de ijssalon  Zammatteo
op Hooge Steenweg 21
.

© archieffoto
....

Maar de Zanins ‘gingen in ijs ‘. In 1936 nam de  moeder van Nino de ijssalon van Zammatteo over. Die zaak zat eerst op Hinthamerstraat 12, vervolgens Visstraat 2a, resp. 11 en uiteindelijk, vanaf 1941, op de Hooge Steenweg. Het echtpaar Nino en Bruna Zanin hadden al  in de periode  Visstraat de salon van hun ouders voortgezet.
Maar op de Hooge Steenweg, eerst nog op nr. 11, later in de jaren 50-60—70 op nr 21. In die koffie-en ijssalon werden zij het gezicht van 'Zammatteo'. De zaak op nummer  21, vlak naast de modezaak Vinke en daarnaast Van Lanschot, werd de geliefde ontmoetingsplaats voor de schooljeugd.

Bruna Zanin laat de gezinnen na van twee dochters, te weten Patrizia en Claudia en van zoon Enzo die met Marion de ijssalon in de Nieuwstraat beheert. Het afscheid van Bruna heeft inmiddels in besloten kring plaats gevonden.
Links de damesmodezaak van Vinke op Hooge Steenweg 23 en rechts daarnaast  IJssalon Zammatteo op nummer 21.

© archieffoto