Rard Eissens, oud adjudant Amadeiro XX op 87 jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2020 | Gewijzigd op: 19-06-2020
Rard Eissens, oud adjudant van Amadeiro XX op 87 jarige leeftijd overleden. Eissens, geboren in 1932 in Venlo, maar bracht zijn jeugd [onder meer de lagere school]  door in Vught. Rard Eissens woonde in Residentie Molenwijck in Loop op Zand.
 
Rard Eissens.
*10 oktober 1932
+16 juni 2020


foto © paul kriele, 28 juli 2019.
................................................
.
Al op 24-jarige leeftijd begon Rard Eissens hij bij De Gruyter als assistent Bedrijfsleider van de Fabriek aan de Veemarktkade. Die positie bevatte ook taken op gebied van personeelszaken Na drie jaar kwam hij in het hoofdkantoor te werken maar dan met een grotere portefeuille personeelszaken. Maar door onder meer een verschil van visie op gebied van personeelszaken, die toen ‘… een component was van de directie’ stopte hij in 1963 bij de Bossche grootkruidenier .
Eissens: ’De functie had daar nauwelijks inhoud. Het betrof louter de aanname en ontslag van personeel’. Nog een andere reden was dat De Gruyter vast hield aan de eigen artikelen en niet durfde over te stappen naar de formule van een supermarkt.
Bij de Drie Hoefijzers in Breda zag Eissens zijn ideale functie als Personeelschef die alle afdelingen onder zich kreeg . Alles bij elkaar heeft Rard Eissens met volle tevredenheid 28 jaar bij de Bredase Bierbrouwer gewerkt waarvan in 1975-1976 ook nog als directielid.
In 1992 op zijn 60ste, ging de Limburger, die via Den Bosch in Breda terecht kwam, met pensioen. In tijd in Breda bekleedde Eissens, naast vier jaar fractievoorzitter van het CDA, ook nog het voorzitterschap van de Werkgeverskring West-Brabant en lid van de Zeeuws-Brabantse werkgeversvereniging.
Eijsens, die in 1960 huwde met de Bossche [wijlen] Els Schute, werd in 1967, de jaren dat hij nog in Vught woonde, adjudant van prins Amadeiro XX. In  burger heette deze prins Joan Mommael. Maar Eissens belangstelling voor Oeteldonk begon met een sollicitatie naar prins. Breed uit vertelt hij over de merkwaardige ballotage, die in het geheim in een Berlicums café door de Oetel Donksche Club werd gepraktiseerd. Zijn functie werd uiteindelijk adjudant. Dat had Rard aan Gé Rovers te danken, iemand die ook –wat de prinskeuze betreft- de voorkeur gaf aan een Bosschenaar. Over die Oeteldonkse intrige wil de Zuiderling niet verder ingaan. Alleen dat hij wel de ambitie had voor de prinsenrol.’ Als adjudant dien je je nu eenmaal als tweede man op te stellen.
De enige herinnering aan De Gruyter, waar -naar zijn zeggen- hij met plezier heeft gewerkt, was een pensioen van 69 euro en een vier armige kroonluchter die hij in 1960 cadeau kreeg bij zijn huwelijk met Els Schute.

Voor Rard Eijssens is een afscheidsbijeenkomst belegd op zaterdag 20 juni 2020 11.00-12.00 uur bij Van Gorp Uitvaartzorg in de Hoofdstraat 32 in Kaatsheuvel .

*Interviews met Rard Eissens op 27072019en 18082029 in Molenwijck Loon op Zand.

Terug naar boven