Sobere uitvaart van Annemarie Wijffels in Sint Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2020 | Gewijzigd op: 20-08-2020
Sobere uitvaart van Annemarie Wijffels in Sint Jan
 
De baar met de op 12 augustus 2020 op 90-jarige leeftijd overleden Annemarie Wijffels [*5 augustus 1930] wordt door de zussen Lies, Sophia en Antoinette de Sint Jan uitgedragen.
foto © paul kriele, 19 augustus 2020.

Op woensdag 19 augustus 2020 vond in een sobere plechtigheid de uitvaart plaats van de op 12 augustus 2020 op 90-jarige leeftijd overleden Johanna Maria, roepnaam Annemarie, Wijffels.
Op de eerste rij zaten Annemaries zussen Lies, Sophia en Antoinette en overige familieleden.
Plebaan Vincent Blom opende de plechtigheid waar een beperkt aantal personen bijeen waren. Celebrant Blom werd bij gestaan door diaken Wladimir Palte.
In zijn welkom zei de plebaan onder meer dat het geloof u hier in de Sint Jan heeft samen gebracht. Wij zijn hier in geloof, hoop en liefde met elkaar verbonden’. In zijn boodschap vergeleek de plebaan Annemarie met de Barmhartige Samaritaan. Daar waren de brieven die Annemarie in juli 1942 [toen haar vader was gevangen gezet in het Gijzelaarskamp Sint Michielgestel] een teken van. ‘Van haar brieven ging een grote compassie uit,’ aldus Blom. ‘Haar keuze voor de verpleging eerst Verloskunde, maar snel volgde Anesthesie waaraan zij 43 jaar [uiteindelijk als hoofd verpleegkundige]  verbonden bleef.
Toen volgde een periode van rust en ontspanning, talen lerend en vaak reizen makend met zus Lies. Een tijd waarin zij zorg droegen voor elkaar’. Daarbij verwees de plebaan naar de woorden van de apostel Paulus: ‘Niemand leeft voor zichzelf.’ ‘Ga dan en doet evenzo,’ zo besloot de celebrant de uitvaartdienst rond Annemarie Wijffels.

Klopper & Kramer berichtte aan het slot van de dienst dat de familie naar de besloten crematie vertrok. De aanwezigen konden in de Luidpoort nog afscheid nemen van de overledene. Zij werden later die middag voor een condoléance uitgenodigd in Hotel Möwenpick in Pettelaarpark.