Stedenbouwkundige Rien van Rosmalen [74 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2020  Op zondag 16 augustus 2020 is stedenbouwkundige Rien van Rosmalen op 74 -jarige leeftijd overleden.

In zijn laatste tien jaren voor zijn pensioen was hij Hoofd Openbare Ruimte en Verkeer. Maar Van Rosmalen heeft als Stedenbouwkundige ook een deel van Maaspoort, De Herven en de Buitenpepers ontwikkelt.
In de jaren 90 had Van Rosmalen, als stedenbouwkundige deelgenoot aan het nieuwe ontwerp voor de binnenstad [nieuw plaveisel in hoofdstraten van de binnenstad] van de Spaanse architect Beth Gali. Daarvan kreeg met name het straatmeubilair nogal wat kritiek. Later riepen zijn vooruitstrevende plannen de binnenstad autoluw te maken en aan de rand parkeergarages te bouwen [Arena, St Jansparkeergarage] bij ondernemend Den Bosch veel kritische reacties op.

‘Van Rosmalen vond zijn werk tastbaar en zichtbaar. 'Iedereen heeft er een mening over'. Maar Van Rosmalen was niet bang om fouten te bekennen,’ aldus voormalig directeur Stadsontwikkeling Willem van der Made. ‘Mensen en begrip voor hun gevoelens waren bij Rien een centrale gedachten, zo schetst Willem van der Made die Rien tot Hoofd Openbare Ruimte en Verkeer maakte. 'Hij wist mensen aan zich te binden, beseffend wat zij nodig hadden’.
Van Rien van Rosmalen is in besloten kring afscheid genomen.

Bron: Brabants Dagblad, dd.20082020.