Huisarts Harry Damen overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2020 | Gewijzigd op: 11-11-2020
Zondag, 8 november 2020 is in het Jeroen Boschziekenhuis de voormalig huisarts Harry Damen overleden. 'De laatste jaren was zijn gezondheid broos,' zegt zoon David. 'De ingreep die hij moest ondergaan,  daar kwam hij niet goed uit. Aan de gevolgen daarvan is hij uiteindelijk overleden.'

Harry Damen was een van de meest Bossche en ook de meest vriendelijke huisartsen in de stad. Zo blijkt wanneer we onze bronnen na gaan. Niet voor niets was hij vanaf 1983 jaren D’n Ursten Boer d’n Beste samen met Diny van Rixtel. Daarnaast was Harry Damen een van de oudste en langst levende leden van De Bambergers en vijf jaar stadssinterklaas en lid van de Bossche Evenementencommissie.
Toen in 1996 B&W een eind aan dit jaarlijks folkloristisch optreden [met Oud en Nieuw] van het duo Zoete Lieve Gerritje en D’n Ursten Boer maakte, was het hek van de dam.
Harry Damen
* 12 augustus 1936
+ 8 november 2020.
........................................................


Dokter Damen, getrouwd met Mady Michielsen, was 84 jaar. Tot aan zijn pensionering was hij werkzaam in de het Gezondheidscentrum West, de praktijk waar hij tijdens zijn studie mediciijnen in Nijmegen ook stage liep..

Jes van Rixtel, een van zijn patiënten vond hem een geweldige vent, breed georiënteerd en breed geïnteresseerd, een aardige man met humor ! ‘Je hoefde hem echt niet 6 maal te bellen als je iets had…Dokter Damen stond al binnen het kwartier voor de deur.’

JB- expo van 1967 leverde hem een jaarsalaris op..
De anekdote gaat nog steeds dat student Harry Damen in 1967 de toiletten en de garderobe bestierde van de Jeroen Bosch tentoonstelling in 1967. Bij zijn taken zat ook 'de horeca'. Zoon David Damen, Vastgoedmakelaar/investeerder, vult daar aan toe: dat '... soms de hele familie werd ingezet bij het broodjes smeren en koffie en thee zetten. 's Avonds werd  door gebrek aan tijd, het losse geld in emmers zo lang in de kelder gezet..' 
Damen was in die jaren ook werkstudent bij de Heineken in Den Bosch. Met dat 'jaarsalaris' dat hij bij de toiletten en de garderobe van de Jeroen Boschexpo [in een houten aanbouw overigens, die er nog staat.. .] kon hij in Nijmegen medicijnen gaan studeren!

Frans Reyner, voorzitter van de Bambergers, kent de Bosschenaar erg goed. ‘Harry, die al kort na de start van de Bambergers [50 jaar geleden] lid werd, was een van de oudste leden. Hij was niet alleen als persoon, maar ook in zijn doen en laten een markante Oeteldonker, maar ook een absoluut goed huisarts. Harry heeft voor de Bambergers afgelopen februari nog de jaarlijkse bridge drive in TheateradParade georganiseerd. Voor Oeteldonk heeft Harry ook veel betekend. Zo was hij jaren voorzitter van de Federatie van carnavalsverenigingen. Harry was een fijne vent, en een absoluut markante persoonlijkheid. Het is voor de stad en voor Oeteldonk een groot verlies dat Harry is heengegaan,’ zegt Frans Reyner.

De crematie zal in besloten kring plaats vinden.
......
Huisarts Harry Damen op 84-jarige leeftijd overleden.
Rechts als huisarts, links als Ursten Boer d'n Beste.

foto © paul kriele, 8 februari 2008.


Terug naar boven