Kikvorschlid Leo Gloudemans op 80-jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-12-2020 Vrijdagavond 4 december 2020 is Leo Gloudemans bekend lid van De Kikvorschen na een kort ziekbed thuis overleden. Gloudemans was vanaf 1959 lid van de komische fanfare waar hij achter de schermen onmisbaar was en vele taken heeft vervuld zoals secretaris en co-auteur met Piet Odems van de boeken 88 jaar Kikvorschen in 2015 en het boek over voorzitter Bertie van den Heuvel in 2019.
 
Leo Gloudemans
*28 -11-1940  + 4-12-2020.

Rosmalenaar, maar een verwoed Oeteldonker geworden
Leo Gloudemans, was een meer dan verdienstelijk Kikvorschman
.

foto © paul van de heuvel.
.........................................................
 

De in Rosmalen geboren Leo Gloudemans [*28-11-1940], die in de jaren 50 naar Orthen verhuisde, was een man uit de drukkerijwereld. Daarin begon hij bij de Nederlandse Boekdruk Industrie [NBI] aan de Sportlaan. Vervolgens zette hij met wat vrienden een eigen drukkerijtje op, maar dat heeft het niet lang gehaald.
Voor voorzitter Bertie van den Heuvel was Leo een geweldige Kikvorsch en nog meer een oer- Oeteldonker. Leo zat ook in het protocol en diende als de bewaker van de tradities van de Kikvorschenfamilie, aldus Bertie van den Heuvel.
Piet Odems beschrijft zijn maat bij De Kikvorschen als iemand die zeer behulpzaam was. 'Maar als hij het ergens niet mee eens was dat ook zei. Wat dat betreft had Leo zijn hart op de tong. Maar voor mij was hij een fijne mens met veel ideeën'. Piet Odems herinnert Leo ook nog '...als muzikant bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij als tamboer van ’De Kleine Staf’ mee voorop liep. Die rol als tamboer heeft hij bij de Kikvorschen voortgezet,' zo herinnert Piet Odems zich zijn Kikvorschmaat.