Leerlingen Bossche Vakschool in actie voor betere wereld.

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2020 | Gewijzigd op: 08-01-2020
Leerlingen van de Bossche Vakschool komen in actie voor een betere wereld.  Den Bosch staat op dinsdag 14 januari 2020 bol van de Young Impact ‘challenges’. 

Op 14 januari 2020 nemen leerlingen van de Bossche Vakschool het heft in eigen handen. Zij gaan hun eigen sterke punten inzetten om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving. Ze worden daarbij geholpen door Young Impact, een initiatief dat jongeren stimuleert om talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden. Deze acties worden ‘challenges’ genoemd en daarmee willen de leerlingen een directe positieve impact maken op een ander.
Voorbeelden van challenges Denk bij challenges aan een high-tea voor eenzame ouderen, een sporttoernooi voor kansarme kinderen of een opruimactie in Den Bosch.

Young Impact Day in Utrechtse Jaarbeurs op 5 juni 2020
Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor Young Impact Day bij de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze nieuwe nationale actiedag komen duizenden jongeren in actie voor iets wat zij belangrijk vinden.
De Utrechtse Jaarbeurs is op 5 juni 2020 het epicentrum met veel mega-challenges, workshops, lezingen en de spectaculaire eindshow.

In 2019 stonden bijvoorbeeld Boef, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en Broederliefde op het podium. 
Zie ook https://youyngimpact.nl