Oprichting stichting 'Herbouw Bossche molens'.

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2011 | Gewijzigd op: 20-03-2011
Op vrijdag 19 maart 2011 werd bij de notaris de Stichting Herbouw Bossche Molens opgericht. Zij stelt zich ten doel een (of meer) molens zowel binnen als buiten de vesting te bouwen.
De stad heeft in de Middeleeuwen 17 standerdmolens buiten haar muren en een aantal watermolens, rosmolens en grutterijen binnen de muren. zie daarvoor de pagina Molens 
Als eerste project zal de stichting de bouw en exploitatie van een zgn. “Leeghwater-rosmolen” realiseren in de buurt van kasteel Meerwijk.
In de toekomst hoopt de stichting ook de herbouw van een windmolen te realiseren in samenhang met de ontwikkeling van de vestingwerken op o.a. het te reconstrueren Heetmanplein.

 


-Boven: [Inzet]
Oud-wethouder Elly de Jonge, de nieuwe voorzitter van de Stichting Behoud Bossche Molens.
-Rechts boven:  Een voorbeeld van een oude Bossche molen is de 'Molen van Van Esch', waarvan het restant tot 1939 op de Molenberg heeft gestaan.
-Rechts op de flat Molenberg en daarboven nog ouder met rechts onder het Protestant ziekenhuis
.
foto's  ADC,
 

Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit: voorzitter Elly de Jonge (oud-wethouder); secretaris Rob van den Bosch (voorzitter werkgroep Molens van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch) en penningmeester René Vogels (voorzitter van de vereniging “Vrienden van de Molens van ’s-Hertogenbosch’).