Nog geen ontknoping 3 monumentale panden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2005 Drie panden met een monumentenstatus raakten twee maanden gelden in opspraak omdat tegen de sloopvergunning in, delen waren weggehaald.
Het gaat om:
-Stationsweg 2-4 waar de achtergevel gewoon even is neergehaald. Voor dit hoekpand met de Van der Does de Willeboissingel moet een nieuwe sloopvergunning worden aangevraagd. Die wordt pas verleend als de achtergevel van dit hoekpand van Groenewoud is teruggeplaatst.

Stationsweg 2-4: De muur is gesloopt om er een modern transparant kantoorgebouw neer te kunnen zetten.

foto © gerard monté, 5 januari 2005.


-Op Orthenstraat 286-270 [voorheen Klomp muziekhandel] zijn balken en een vloerdeel verdwenen. Ook voor Orthenstraat 268 moet een nieuwe sloopvergunning worden aangevraagd. Daar is te rigoreus gesloopt en zijn oude vloerdelen en balken verdwenen. Het pand was zo gammel dat de aannemer/eigenaar Heijbra besloot dan ook maar alles weg te halen. Intussen is er wel een nieuwe sloopvergunning aangevraagd, maar die wordt pas afgegeven als e.e.a. weer hersteld is, aldus wethouder Van de Mortel.

Orthenstraat 268-270 vloerdelen en plafonddelen gesloopt.

foto © gerard monté, 18 november 2004.

-Op Verwersstraat 59 [voorheen Spoor] is een gestuukt plafond van 1885 in de achterkamer gesloopt. Van dit monumentale pand keert het plafond terug,’ aldus Martin van den Bouwhuijsen. ‘We vinden daar wel een oplossing voor.’

Op Verwersstraat 59 [voorheen Spoor] is een gestuukt plafond van 1885 in de achterkamer gesloopt.

foto © gerard monté, 27 oktober 2004.

 

Wethouder Van de Mortel: 'Met dit strengere beleid, zowel op gebied van bouwvergunningen als reclame-uitingen [vlaggen en banieren], willen we laten zien dat we de regels consequenter en nauwkeuriger toepassen.’ 


Terug naar boven