Start bouw Zorgcentrum Ploossche Hof pas eind 2005

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2004 | Gewijzigd op: 04-10-2012
Het nieuw te bouwen zorgcentrum op de Ploossche Hof zal hooguit eind 2005 kunnen starten. De bezwarenprocedure tegen de hoogbouw van een torenflat van elf verdiepingen is nog niet afgerond.
Naast een zorgcentrum komt er ook een winkel- wooncentrum van SSW en een Brede Bossche School. De school, tevens wijkgebouw voor de Haren/Donk en De Reit, is al in aanbouw. De gemeente investeert voor dit project, dat past in het Grote Steden Beleid, ruim 50 miljoen euro.

Woordvoerder André Heijmans van de stichting Nieuwebrug [voorheen Nieuwehage] erkent de bezwaren tegen de hoogbouw van het zorgcentrum. Heijmans verwacht dat rond einde van dit jaar duidelijk wordt wanneer exact de bouw start. In ieder geval weer een half jaar later als de bedoeling was.
Voor de nieuwbouw van Huize Ter Aa/Gervenhof dat als zorghuis ‘Nieuwehage’ rianter en moderner, maar wel in afgeslankte vorm, terugkeert, heeft dat geen gevolgen. SSW behartigt de particuliere bouw en verhuur. Stichting Nieuwebrug de zorgcentra.

Maar Heijmans zegt wel gehoopt te hebben dat beide zorgcentra gelijktijdig klaar zouden zijn. De bewoners, die tijdelijk bij Coudewater zijn ondergebracht, keren voor de helft terug naar de binnenstad.
In huize Nieuwehage zijn behalve 50 verzorgingsplaatsen ook 30 appartementen voorzien. De andere –tijdelijke - bewoners van Coudewater gaan naar het zorgcentrum in de Ploossche Hof, dat de naam Noorderkroon krijgt. Het bevat 125 zorgplaatsen en 35 [sociale] huurappartementen.