Alinks reactie op aangifte die Nol Roos tegen hem deed

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2020 | Gewijzigd op: 06-03-2020
Columnist en stadschroniqueur Eric Alink gaf op de Zuiderpassage vrijdagmiddag 6 maart 2020 kort een toelichting op de aanvaring tussen hem en Nol Roos van TV73. De laatste heeft aangifte van smaad en laster tegen Eric Alink gedaan, die Roos deze week in een bericht op Twitter als racist heeft bestempeld. ‘Dat is ook een forse uitspraak,’ zegt Alink. ‘Met de kwalificatie ‘racist’ ben ik dan ook steevast erg terughoudend. Maar als iemand in zijn gedrag en uitlatingen bij herhaling racistisch gedachtegoed toont, dan roept hij zo’n kwalificatie over zichzelf af. Meest veelzeggend is een filmpje, met Roos zelf in de hoofdrol, dat hij ooit op Facebook zette. De titel: ‘Sylvana, wil je m’n slaafje zijn?’ Uit een recenter filmpje: “Sylvana, je bent een lege condoom die zich gedraagt als een zielige slaaf terwijl je nog nooit een bolletje katoen in je handen hebt gehad.”
En zo gaat het al jaren.  Alink vervolgt: 'Sorry, maar geparfumeerder kan ik de wereld van Nol Roos niet maken.”
 
Stadschroniqueur en columnist Eric
Alink voorafgaand aan de presentatie
van de bundel  'De Passage'
in winkelcentrum Zuiderpassage. 


foto © paul kriele, 6 maart 2020.
.........................................................................

Na de aangifte, die Roos bij de politie in zijn huidige woonplaats Boxtel deed, is het aan het Openbaar Ministerie of het de zaak seponeert of tot een rechtszaak laat komen. “Ik zie het met vertrouwen tegemoet”, zegt Alink. “In gedachten loop ik al een pleidooi te schrijven. Enerzijds is het gedoe en kost het energie. Maar in een stad als Den Bosch, waar een cultuur bestaat van de lieve vrede bewaren, wegkijken of zwijgen, is het af en toe nodig dat iemand een steen in de vijver gooit.”

Bericht van 5 maart 2020 Nol Roos doet aangifte  van smaad & laster tegen Erick Alink
Nol Roos van TV73, die programma's van de nieuwe landelijke omroep Ongehoord gaat uitzenden, klaagt columnist en stadschroniqueur Eric Alink aan, omdat die hem in een twitterbericht van 5 maart 2020 racist heeft genoemd. Alink is het helemaal niet met de gastvrije Roos eens dat hij zendtijd aanbiedt aan de- als rechtse -omroep geziene Ongehoord. Alink: 'Je gaat in zee met de racist Nol Roos. Hoe gênant -rechts wil je gaan?,' schreef Alink. Dat was voor Roos reden bij de Boxtelse politie, waar hij nu woont, aangifte te doen 'voor smaad en laster' zoals hij op zijn facebookpagina meldt. 
 
.......... .......
Columnist en stadschroniquer Eric Alink
foto © paul kriele,  24 januari 2015.
Nol Roos van TV73
foto © christel pennings, juli 2014.

Bericht van 2 maart 2020 TV73 gaat ook programma's van Ongehoord uitzenden

Omroep Ongehoord, een nevenactiviteit van de nieuwe partij 'Ongehoord Nederland' van Arnold Karskens, Joost Niemöller en Ybeltje Berckmoes, gaat alvast een jaar vóórdat minister van mediazaken Arie Slob toestemming geeft, uitzenden. Zij heeft al  meer dan 50.0000 handtekeningen verzameld. 
Dat uitzenden gaat [als pilot] gebeuren via de Bossche lokale zender van Nol Roos TV73 [Ziggo kanaal 44] en via de website van Ongehoord Nederland.

De nieuwe partij en zender stellen zich op aan de rechter zijde van het politiek spectrum en schuuren qua politieke boodschap tegen de PVV en Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Bewust wil zij met haar programma's een tegenhanger vormen van de wat zij noemt eenzijde [linkse] stellingen die door de linkse partijen [PvdA en Groenlinks] en de omroep NPO]de wereld ingezonden worden.
 

Terug naar boven