Opknapbeurt van voormalig Justitiecomplex bijna afgerond

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2021 | Gewijzigd op: 18-01-2021
Het voormalige-gele gebouw van Justitie in de Sint Jorisstraat heeft het afgelopen jaar een grote opknabeurt ondergaan. Het dak en de daktorentjes werden grotendeels vernieuwd. Maar ook de gevel, voegen en raamkozijnen ondergingen een opknapbeurt en er werd daar het nodige schilderwerk verricht.
 
Een van de oudere gebouwen van voorheen Justitie in de St.Jorisstraat is in 2020 flink opgeknapt. foto's © paul krirele, 18 januari 2021.
.
Zicht op het dak van voormalig Justitiegebouw in Sint Joriststraat, waar in het voorjaar en in de zomer van werkzamahedne plaatsvonden [dakherstel] aan de twee torentjes.  
Zicht vanaf  Zuidwal/Oude Huslt op het dak van het voormalige -gele-Justitiegebouw in de St. Jorisstraat.  foto's © paul kriele, 23 april en 19 juni 2020.

Bericht van 4 april 2020 Grote opknapbeurt van voormalig -gele -Justitiegebouw in de St.Jorisstraat 
Zicht op het oude Justitiegebouw in de Sint Jorisstraat.

foto © paul kriele,
23  april 2020
.....................................................
De eigenaresse van het Paleis van Justitie [en ook Huis van Bewaring] de Renschael Groep uit Horst gaat nog deze maand april 2002 groot onderhoud plegen aan het complex voorheen Justitie in het Zuidwalgebied. Het gaat met name om St.Jorisstraat 129, waar het Koning Willem 1- College les geeft aan statushouders. Het is een Rijksmonument waardoor samenspraak geldt met het Rijk [Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed] en de gemeente. De start hangt ook weer samen met eventuele regels van het Ministerie en het RIVM.
De uitvoering ligt in hand van Dakdekkersbedrijf  Walter Verhoeven uit Nieuwkuijk, die het karwei binnen een half jaar zal afronden.
Het Paleis van Justitie op de Spinhuiswal valt buiten deze aanpak. Immers... zie onder de foto, artikel bij *

De Renschdael Groep zal  in het najaar van 2020 de omwonenden ook over de aanpak  van RWS op de Zuidwal, het Paleis van Justitie op de Spinhuiswal en Huis van Bewaring in de Sint Jorisstraat, op de hoogte stellen.
Het oudste deel van het
Paleis van Justitie op St.Jorisstraat 129, waaraan in de maand april
2020 Groot Onderhoud wordt gepleegd. Het pand,uitgevoerd in
gele steentjes, krijgt
een flinke opknapbeurt.
Het KW1C maakt  er nu gebruik van. 


foto © paul kriele, 20 april 2004. 
..............................................................

Inhoud werkzaamheden
Behalve het afvoeren van alle leien en het vernieuwen daarvan, worden de houten goten, het dakbeschot en de dakranden hersteld.
De 1e en 2e etage krijgen nieuwe houten kozijnen, het glas in  lood wordt hersteld, de platte daken worden vernieuwd en na-geïsoleerd en het houtwerk aan de buitenzijde krijgt een schilderbeurt.

*Aanpak is ter voorbereiding van een nieuwe bestemming maar dat geldt niet voor het Paleis van Justitie.  Zie artikel dd. 26 november 2019 'Bestemmingsprocedure Huis van Bewaring/Paleis van Justitie 

 

Terug naar boven