Groot onderhoud aan oud Justitiecomplex door Renschdaelgroep

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2020 | Gewijzigd op: 23-04-2020

Zicht op het oude Justitiegebouw in de Sint Jorisstraat.

foto © paul kriele,
23  april 2020
.....................................................
De eigenaresse van het Paleis van Justitie [en ook Huis van Bewaring] de Renschael Groep uit Horst gaat nog deze maand april 2002 groot onderhoud plegen aan het complex voorheen Justitie in het Zuidwalgebied. Het gaat met name om St.Jorisstraat 129, waar het Koning Willem 1- College les geeft aan statushouders. Het is een Rijksmonument waardoor samenspraak geldt met het Rijk [Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed] en de gemeente. De start hangt ook weer samen met eventuele regels van het Ministerie en het RIVM.
De uitvoering ligt in hand van Dakdekkersbedrijf  Walter Verhoeven uit Nieuwkuijk, die het karwei binnen een half jaar zal afronden.
Het Paleis van Justitie op de Spinhuiswal valt buiten deze aanpak. Immers... zie onder de foto, artikel bij *

De Renschdael Groep zal  in het najaar van 2020 de omwonendenook over de aanpak  van RWS op de Zuidwal, het Paleis van Justitie op de Spinhuiswal en Huis van Bewaring in de Sint Jorisstraat, op de hoogte stellen.
Het oudste deel van het
Paleis van Justitie op St.Jorisstraat 129, waaraan in de maand april
2020 Groot Onderhoud wordt gepleegd. Het pand,uitgevoerd in
gele steentjes, krijgt
een flinke opknapbeurt.
Het KW1C maakt  er nu gebruik van. 


foto © paul kriele, 20 april 2004. 
..............................................................

Inhoud werkzaamheden
Behalve het afvoeren van alle leien en het vernieuwen daarvan, worden de houten goten, het dakbeschot en de dakranden hersteld.
De 1e en 2e etage krijgen nieuwe houten kozijnen, het glas in  lood wordt hersteld, de platte daken worden vernieuwd en na-geïsoleerd en het houtwerk aan de buitenzijde krijgt een schilderbeurt.

*Aanpak is ter voorbereiding van een nieuwe bestemming maar dat geldt niet voor het Paleis van Justitie.  Zie artikel dd. 26 november 2019 'Bestemmingsprocedure Huis van Bewaring/Paleis van Justitie 

 

Terug naar boven