In Oosterhof boekje: 'Vergeten Smaken' verschenen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2010 Woensdagmiddag 8 december 2010, voorafgaand aan het speciale diner, werd het boekje 'Vergeten Smaken' gepresenteerd. Dat boekje bevat oude recepten van vergeten gerechten. De idee ontstond in de aanloop naar de titel die Den Bosch in 2010 verwierf:  'Hoofdstad van de Smaak'' .
In een gesprek van Gabrielle Davits van de Raad van Bestuur van de Van Neynselgroep, met burgemeester Rombouts, zo vertelde Davits bij de presentatie, ontstond dit idee om oude gerechten met verhalen daar omheen, in een boekje samen te vatten.

De presentatie van 'Vergeten Smaken' met links boven de toespraak door Gabrielle Davits, lid van de Raad van Bestuur van de Van Neynselgroep.
-Boven: Het uitdelen van het receptenboekje met links de auteur Jeroen Thijssen.

-Links: Zo'n vijftigtal gasten uit diverse tehuizen zaten aan aan het door Van de Plas bereidde diner.


foto's © paul kriele, 8 december 2010.

Ook de auteur, de Bosschenaar JeroenThijssen, die de gesprekken had afgenomen was aanwezig en zat aan aan het diner met 'Vergeten Smaken'. Achttien bewoners van tehuizen van de Van Neynselgroep hadden er aan deelgenomen.
In Oosterhof werd temidden van degenen die de recepten hadden doorverteld, door de vaste cateraar Van de Plas een speciaal diner geserveerd. Dat bevatte balkenbrei, hete bliksem en konijn. Het toetje was griesmeelpudding.

De 92-jarige Willy Venrooy- van Amelsfoort, een van de geïnterviewden. toont haar aandeel in 'Vergeten Smaken'.  Overzicht van de zaal in Oosterhof met vooraan de familie Venrooy.

foto's © paul kriele, 8 december 2010.
Terug naar boven