BoelensdeGruyter kocht refugiehuis MariŽnhage

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2022 Refugiehuis Mariënhage [*1552] in handen van BoelensdeGruyter 
.,....................
.....................
Het voormalige Refugiehuis [*1552] dat dienst heeft gedaan als pastorie van de Sint Pieter en onder Van Lanschot en Willaarts-Becks als kantoor, kwam onlangs in bezit van de Vastgoedontwikkelaar BoelensdeGruyter. 
foto's © paul kriele, 28 mei en 18 november 2013.

Vastgoedontwikkelaar BoelensdeGruyter kocht het refugiehuis, later pastorie van de Sint Pieter en voormalig kantoor van Van Lanschot en meer recent het kantoor van Willaarts en Becks. Het rijksmonument, dat gelegen is aan Achter de Tolbrug en door enkele partijen wordt gehuurd, gaat BoelensdeGruyter ook zelf als kantoor gebruiken.
De -van origine- Amsterdamse Vastgoedontwikkelaar, die momenteel onder meer Amadeiro in de binnenstad realiseert, heeft een paar jaar geleden, naast een hoofdkantoor in Amsterdam, ook een vestiging aan het Nachtegaalslaantje in gebruik genomen Die locatie werd onlangs verruild voor Achter de Tolbrug.
BoelensdeGruyter is in 2007 mede door de Bosschenaar Maarten de Gruijter opgericht. Maarten heeft in Den Bosch Rogier Rombouts [ja, de zoon van…] als zijn zakenpartner.
Bron: Vastgoedmarkt dd. 06012022.

Historie van het Rijksmonument  Mariënhage
Achter de Bank van Van Lanschot, in Achter de Tolbrug, staat een oud gebouw [1552], dat ooit refugiehuis was van de abdij Mariënhage. Het is vanaf 1860 tot 1970 gebruikt als pastorie voor de parochie St. Pieter. Van Lanschot kocht het in 1992 aan om het als kantoor te gaan gebruiken, maar verkocht het in 2010 aan Jacques Willaarts en Hans Becks, maar bleef het toch huren voor eigen gebruik. Daar kwam onlangs een eind aan. Willaarts en Becks stelden als beheerder Johan van Haster aan, onder wiens supervisie het pand als kantoorpand [diverse units] verhuurd gaat worden.
Bron: bastionoranje.nl, dd.08112013.