Extra terras en jeu de boulesbanen op Parade geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2020 | Gewijzigd op: 04-07-2020

Extra terras en jeu de boules banen op Parade geopend. Het overdekte horecaterras,ook voor lunches en dineetjes wordt de  twee komende maanden  wekelijks door een combinatie van horeca-ondernemers 'bemand'. De eerste week is dat Klassiek en Le Breton uit de Korte Putstraat.
Achter het ontwerp van het pico bello uitziend terras en de jeu de boulesbanen staat  ir. Wout Aarnikhof van Project Bouwmanagement.

Wat betreft de jeu de boulesbanen: elke zondagmorgen houden diverse jeu de boulesverenigingen wedstrijden en van 12.00-13.00 uur zijn er clinics voor volwassenen. Ook op  woensdagmiddag zijn er clinics maar dan voor de jeugd vanaf 7 jaar.
Een baan huren kan voor € 10 per baan/ per  uur.
 
........
Vier jeu de boulesbanen met Bernard Kuenen en Peter van den Groenendaal en Geanne Christis van Bourgondisch 's -Hertogenbosch.
foto's © paul kriele, 4 juli 2020.
.......
foto's © paul kriele,  4 juli 2020

Bericht van 25 juni 2020 Op Parade extra terras vanwege Bossche Zomer
‘Bossche Zomer’ op Parade met extra terras en jeu de boulesbanen
Parade
Buiten het bestaande terras komen vanaf 4 juli 2020 zuidelijk daarvan
vier jeu de boules banen
en een deels overdekt
terras met klein podium.


foto © henk van esch,  28 mei 2020.
.................................................

Vanaf 4 juli 220 komt op de Parade een extra terras voor een collectief van horeca-ondernemers die zelf beperkte, of geen mogelijkheid hebben om hun zaak door de corona verder te exploiteren. Dat maakte Bourgondisch ’s-Hertogenbosch donderdagmiddag 25 juni 2020 bekend. Naast het deels overdekte terras met een podium voor akoestische muziek komen ook nog eens vier jeu de boulesbanen bij, waar het publiek een spel pétanque kunnen doen. Dat alles in samenwerking met de gemeente en natuurlijk opgezet in het vooruitzicht van het EK jeu de boules in 2022.

Onder dat collectief horeca-ondernemers wordt bedoeld ondernemers met de combinatie restaurant met een of twee café’s, die door de coronamaatregelen geen mogelijkheid hebben om een gezonde exploitatie te draaien. Zo komen de horeca-ondernemers van onder meer de Snellestraat , de Ridderstraat en de Korte Putstraat aan de beurt.

De initiatiefnemers hebben Bavaria, Sligro en Aperol als de sponsoren achter zich gekregen. Tevens is het SOCH [Stichting Ondernemers fonds Centrum ’s-Hertogenbosch] en de stichting PEP bereid een financiële bijdrage van in totaal €80.000 te leveren. Zij zien deze opzet van extra terras icm jeu de boulesbanen als een daad [zonder winstbejag] van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Maandag 29 juni 2020 komt dit initiatief van ‘Bourgondisch Bossche Zomer’ met meer feiten en een informatiepunt naar buiten.

Terug naar boven