Start Bossche Zomer bij reuzenrad Pettelaarse Schans

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2020 | Gewijzigd op: 01-07-2020
Start Bossche Zomer bij reuzenrad Pettelaarse Schans

Met een zwiep aan een mini [ reuzen]rad startten burgemeester Jack Mikkers samen met wethouder Mike van der Geld de Bossche Zomer 2020 op een van de zes kwartieren van dit zomerse evenement. Na wat toespraken met de stuurgroep Bossche Zomer die zeven weken geleden startte met de voorgesprekken is met een porganisatorische/ambtelijke snelheid een [voorlopig] programma gerealiseerd. Een snelheid, die bij de projectdirecteur Huibert Wilschut evenals bij wethouer Mike van der Geld tot verbazende en complimenteuze opmerkingen leidde. Niet voor niets vroeg Jeroen Dona in zijn welkom om een applaus voor al deze mensen achter de schermen. Onder meer leden van de stuurgroep, en ook de Bossche horeca,  Alex Kühne, directeur TheateradParade en  Helga Gerritsen van de Koninklijke Horeca Nederland ontvingen een luid applaus Zij hebben dit  unieke initiatief verder uitgewerkt. 
.......
De start van BosscheZomer 2020 waar burgemeester Jack Mikkers
en wethouder Mike van der Geld aan een klein [reuzen-]rad een
swiep gaven waarmee het reuzenrad van Skyvision zich in beweging zette.

foto's © paul kriele, 1 juli 2020.
.......

De start  van Bossche Zomer 2020 speelde zich af op een van de zes kwartieren: de Pettelaarse Schans, binnenstad, Brabanthallen, Groote Wielen, Tramkade en Zuiderpark. Daar speelt deze zomer dit feest zich af.
Mikkers refereerde nog even aan de corona maatregelen omdat hij -ook als voorzitter van de Veiligheidsregio - zorg draagt voor de veiligheid. Daarbij accentueerde Mikkers dat deze zomer voor de Bosschenaren die van feesten en ontmoeten houden, toerist kunnen zijn in hun eigen stad. Den Bosch heeft veel te bieden. Maar dit keer gaat het ontmoeten gespreid, rekening houdend met de 1,5 meter, aldus Mikkers. De burgemeester verwelkomde ook enkele bewoners van Zuid met wie overleg over deze activiteit is gepleegd. Samen met twee jongens maakte Mikkers een eerste rit in een van de gondels. Ook anderen werden uitgenodigd om een rit met het reuzenrad van Skyvison te maken.
Mike van der Geld die ook een groot compliment gaf aan de mensen achter de schermen, en ook aan de bewoners van Zuid op wie hij trots is vanwege hun meedenken. besloot zijn aandeel dat ideeën en nog beter plannen ! welkom zijn.
.........
.........
Burgemeester Jack Mikkers met twee jongens uit Zuid stapten als
een van de eersten in een van de gondels
van het reuzenrad Skyvision op de Pettelaarse Schans.

foto's © paul kriele,  1 juli 2020.

.........
 
Bij de start op de Pettelaarse Schans waren-naast een twintigtal bewoners van Zuid -vele betrokkenen uit de Bossche samenleving,  zoals de horeca, de Stuurgroep Bossche Zomer, Cultuur, hotelwereld en andere ondernemers en marketing en communicatiebureaus etc. uitgenodgd.
foto © paul kriele, 1 juli 2020.

 

Terug naar boven