Ondertekening EK jeu de boules 2022 op Paradeterras

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2020 | Gewijzigd op: 11-07-2020
Vrijdagmorgen 10 juli 2020 werd op de Parade het tussen partijen gesloten contract getekend voor het EK jeu de boules op de Parade in 2022. Waarom zo'n  vroege aanloop?,  vroeg wethouder Huib van Olden [Sport en Duurzaamheid] zich publiekelijk af: 'Om het evenementen te laten neerdalen in de samenleving'.
Naast de wethouder Huib van Olden waren als partners van dit EK, dat door zijn compacte speelveld en het jubileum van de Jeu de Boules bond Nederland, voor 's-Hertogenbosch had gekozen, aanwezig  EK-organisator TOC Eric Kersten, Lieke Vogels voorzitter van de Nederlandse jeu de boulesbond en  Robert Hoogland van Brabant Sport en Tim van Dooren directeur van  More2Win.
Het evenement vindt op de Parade plaats van 13 t/m 17 juli 2022.
 
......
Een officieel geposeerde groepsfoto en een wat meer speelse opname op de Parade bij de vier jeu de boules banen. De ceremonie rond het tekenen van het contract was de aanloop naar het EK jeu de boules in 2022.
vlnr.
Eric Kersten [TOC], wethouder Huib van Olden, die de bal draagt waarop
kort ervoor zij allen hun handtekening zetten, Robert Hoogland van Brabant Sport, Lieke Vogels van de Nederlandse jeu de boulesbond
en Tim van Dooren, directeur van  More2Win.vlnr.
Eric Kersten [TOC], wethouder Huib van Olden, die de bal draagt waarop
kort ervoor zij allen hun handtekening zetten, Robert Hoogland van Brabant Sport, Lieke Vogels van de Nederlandse jeu de boulesbond
en Tim van Dooren, directeur van  More2Win.
foto's © paul kriele, 10 juli 2020.
......

Als speciale locatie was het extra aangelegd terras op de Parade met daarbij vier jeu de boulesbanen. Het maakt onderdeel uit van de vanwege de coronaepidemie opgezette  Bossche Zomer. Dat is een evenement met verspreid over de stad allerlei activiteiten. 
 
......
Er waren dan ook vier succesvolle sportieve jeu de boulesspelers aanwezig.
vlnr .:jonge, 14-17 jarige, jeu de boulesspelers Chantal, Jobbi, Kim en Jacob.

foto © paul kriele, 10 juli 2020.

Van diverse kanten [wethouder Huib van Olden en Eric Kersten] werd benadrukt dat jeu de boules vrienden maakt en dus verbindt. Ook zei voorzitter van de Jeu de boulesbond Nederland dat inderdaad het beeld is van een sport voor ouderen, maar op dit moment wordt het spel door jongeren als hip ervaren. Er waren dan ook vier succesvolle sportieve jeu de boulesspelers aanwezig.

Ook werd uitgelegd dat jeu de boules de naam is in Frankrijk die alle balsporten omvat  en Pétanque het echte spel.

 

Terug naar boven